Logo Realitatea.md

Fost polițist judiciar, despre ucigașul în serie: Putem avea de-a face cu un „Ted Bundy de România”

26 Iulie 2019, 19:10 // În lume

Valeriu Șuhan, fost ofițer de poliție judiciară, a precizat, pentru MEDIAFAX, că în cazul în care suspectul de la Caracal - în curtea căruia s-au găsit rămășițe umane - se dovedește a fi criminal în serie, acesta poate fi comparat cu celebrul ucigaș în serie american Ted Bundy.

Ucigaș în serie în țara vecină: Fata dispărută apucase să sune la 112, dar ofițerii au transmis locația greșită

„Este cam devreme să putem trage concluzii, dar în mod evident este vorba de un caz tragic, se pare că este vorba de două, sau trei victime. Într-o astfel de fază, informațiile sunt contradictorii. De acum încolo începe munca polițienească, de acum încolo vor începe niște investigații de tehnică criminalistică pentru identificarea cadavrelor”, a declarat Valeriu Șuhan, fost ofițer de poliție judiciară.

Potrivit lui Șuhan, dacă în acest caz este vorba de un criminal în serie, suspectul de la Caracal poate fi comparat cu celebrul ucigaș american Ted Bundy, care își alegea unele victime după ce făceau autostopul.

Este prea devreme să facem profilul criminalului și să tragem concluzii despre criminal. Este posibil să fie un tip cu un comportament deviant, pe fond sexual. Putem avea de-a face cu un Ted Bundy de România. Nu putem exclude niciun fel de varinată în acest moment”, mai spune fostul polițist.

Șuhan spune că cel mai dificil moment pentru polițiști este să anunțe familiile, după indentificarea victimelor.

Cel mai dificil lucru acum pentru un polițist este să anunțe familiile victimelor, este un moment teribil. Chiar dacă informațiile ajung foarte repede la familie, doar după ce vor fi indentificate victimele vor fi anunțați și cei din familie”, conchide Valeriu Șuhan.

Precizările vin după ce mai multe percheziții au fost efectuate la locuința unui mecanic, după ce o adolescentă de 15 ani din Dobrosloveni a dispărut, ultima oară fiind văzută în Caracal în timp ce urca într-o mașină. Ulterior, mecanicul a fost dus la audieri, după ce într-un butoi în imobilul în care stătea au fost găsite rămășițe umane și bijuterii.

Fata dispărută cu o zi în urmă apucase să sune la 112, dar STS ar fi furnizat o arie în Munții Apuseni și trei locații greșite.

Alexandra, fata dispărută

Din primele date, bijuteriile ar coincide cu cele pe care le purta fata dispărută ieri.

Rămășițe umane descoperite în curtea suspectului

Suspectul de 77 de ani în cazul fetelor dispărute la Caracal a fost dus la audieri, după ce într-un butoi în imobilul în care stătea au fost găsite rămășițe umane și bijuterii. Fata dispărută cu o zi în urmă apucase să sune la 112, dar STS a furnizat o arie în Munții Apuseni și trei locații greșite.

A fost un apel de la fata dispărută pe 24, ieri, cei de la STS ne-au transmis o arie în Munții Apuseni și trei locații greșite. Au mers cei de la IPJ Olt acolo și nu au găsit nimic. Cei de la Dolj care se aflau în zonă s-au implicat cu ce aveau. Așa au ajuns în zona locației respective și au văzut o mașină care fusese de câteva ori pe imagini. La șase dimineața au făcut perchezițiile și au găsit într-un butoi mai multe rămășițe umane cu niște inele, bijuterii. Rămășițele vor fi expertizate", a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

Conducerea Serviciului de Telecomunicații Speciale nu a avut, până la aceatsă oră, o reacție pe acest subiect.

Din primele date, bijuteriile ar coincide cu cele pe care le purta fata dispărută ieri. Bărbatul locuia într-o hală dezafectată și este mecanic auto.

Cine este Ted Bundy?

„Ted” Bundy a fost un criminal în serie american, răpitor și violator. El a mărturisit uciderea a 30 de femei, deși numărul real al crimelor comise nu este cunoscut.

Primele crime ale lui Bundy au fost în 1974, cu primul său atac violent cunoscut, pe 4 ianuarie, când a intrat în camera lui John Robert, și l-a lovit cu o bară de metal în cap în timp ce dormea. Apoi l-a violat cu o tijă de metal pe care a luat-o de pe pat. Robert fost găsit dimineața următoare într-o baltă de sânge. El nu a fost ucis, ci a rămas în comă și a suferit leziuni la nivelul creierului. Câteva săptămâni mai târziu, pe 31 ianuarie, Bundy a intrat în subsolul unei femei și a lovit-o în cap, apoi a îmbrăcat-o, a înfășurat-o într-o pătură și a ascuns-o. A fost găsită un an mai târziu în Seattle, Washington fără cap. Până în iunie 1974 a ucis încă opt femei în Washington.

Bundy avea tulburare de personalitate antisocială. Acesta a fost judecat de pe 25 iunie până pe 31 iulie pentru crimele comise. A fost condamnat la moarte prin scaunul electric. În momentul în care se afla în închisoare și așteaptă să fie executat, el a ajutat poliția să investigheze alte crime, iar în 1988 a recunoscut că a ucis încă opt femei, un număr mai mare decât cel cunoscut de autorități. Bundy a fost executat în închisoarea de stat din Florida, la 24 ianuarie 1989. A murit la vârsta de 42 de ani.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3794 0.5573%
USD USD 17.5085 0.0114%
RUB RUB 0.2739 0.7726%
RON RON 4.0574 0.6025%
UAH UAH 0.7325 0.2326%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile