Logo Realitatea.md

Fosta prim-ministră Maia Sandu s-a expus pe scandalul diplomatic stârnit de actualul prim-ministru Ion Chicu

22 Mai 2020, 21:13 // Politica

„Guvernul lui Dodon a întrecut orice măsură, atacurile de azi ale lui Chicu demonstrează lipsă de respect atât față de România, cât și față de cetățenii Republicii Moldova”. Declarația aparține fostei prim-ministre, președintei PAS, Maia Sandu, drept reacție la scandalul diplomatic care s-a iscat pe fondalul reacției actualului prim-ministru Ion Chicu la o critică adusă Guvernului condus de el de către europarlamentarul român Siegfried Mureșan.

„Dar România trebuie să știe că nici Dodon, nici prim-ministrul lui nu reprezintă opinia oamenilor. Dodon a ajuns în fotoliul de președinte cu ajutorul unei grupări criminale conduse de Plahotniuc, iar Chicu e doar o slugă fidelă a lui Dodon. Regretăm comportamentul neadecvat al acestor personaje și cerem scuze pentru tupeul şi proasta lor educație. Sunt sigură că în curând vom scăpa de ambii”, a adăugat Maia Sandu, pe contul său oficial de Facebook.

Realitatea amintește că, inițial, europarlamentarul român din partea PPE, Siegfried Mureșan, a scris o postare pe o rețea socială prin care a criticat Cabinetul de miniștri condus de Ion Chicu. Acesta a spus că „Guvernul Republicii Moldova eșuează în gestionarea crizei COVID-19, fiindcă a eșuat și în implementarea reformelor”.

Premierul moldovean nu a vrut să tolereze criticile aduse Cabinetului de miniștri pe care-l conduce și a venit cu o reacție dură, declarând că în România este „cea mai mare corupție din Europa”.

Mai târziu, Ministerul Afacerilor Externe al României a venit cu o atitudine oficială față de scandalul diplomatic. „Declarațiile prim-ministrului Ion Chicu sunt cu atât mai inadecvate cu cât, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanțial Republicii Moldova, demonstrând solidaritate și fiind astfel alături, în mod concret, de cetățenii Republicii Moldova într-un moment foarte dificil. MAE apreciază că aceste declarații denotă o profundă lipsă de respect la adresa României și a relației bilaterale privilegiate de Parteneriat Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova”, este reacția.

CITEȘTE mai multe aici:

Scandal diplomatic! Cum califică Ministerul de Externe al României postarea lui Chicu despre „băiețași români ratați”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8273 0.9922%
USD USD 16.9565 0.5688%
RUB RUB 0.2148 -0.9682%
RON RON 4.0680 1.0332%
UAH UAH 0.5991 0.4696%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile