Logo Realitatea.md

Deputatele ȘOR, reținute pentru 72 de ore. Una dintre ele ar fi ajuns la spital, într-un final

17 Septembrie 2019, 07:17 // Societate

Deputatele ȘOR, Marina Tauber și Reghina Apostolova, au fost reținute pentru 72 de ore și plasate în izolatorul CNA. Cele două sunt bănuite că ar fi implicate în frauda bancară, în special, ar fi creat condițiile necesare ca Ilan Șor să poată devaliza Unibank, în perioada când erau acționare ale băncii.

Deocamdată, nu se știe dacă procurorii care gestionează cauza lor vor cere aplicarea măsurii preventive de arest pentru 30 de zile.

S-a mai aflat că la scurt timp de la punerea la cunoștință cu privire la reținerea lor pentru primul termen, Reghinei Apostolova i s-a făcut rău. A fost solicitat ajutorul medicilor, care au preluat-o la spital.

Amintim că colegele au rămas fără imunitate parlamentară la decizia majorității deputaților care au dat curs sesizării procurorului general interimar, Dumitru Robu. Fracțiunea ȘOR a ieșit într-o conferință de presă în care a subliniat că totul se face la comanda președintelui Igor Dodon, după care au părăsit Parlamentul, inclusiv, Tauber și Apostolova.

Deja fostele deputate au fost reținute la Orhei de procurorii și ofițerii anticorupție. După operațiune, Serviciul de presă al Procuraturii Generale a explicat că, inițial, nu se dorea reținerea acestora, dar odată ce au părăsit Parlamentul și au plecat într-o direcție necunoscută, organele de drept s-au mobilizat.

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO) Marina Tauber a fost reținută de CNA. Susținătorii formațiunii au încercat să pericliteze operațiunea

Cum Reghina Apostolova a încercat să se baricadeze în mașină: Momentul reținerii

Robu în Parlament: În timpul apropiat, toate persoanele implicate în frauda bancară vor fi deferite Justiției

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3167 0.6786%
USD USD 17.8504 0.4417%
RUB RUB 0.2734 -1.8665%
RON RON 4.0200 0.3294%
UAH UAH 0.7286 -0.0960%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

24 feb, 13:43 //

Un cerb nobil înscris în Cartea Roșie, vânat de braconieri la Strășeni. Potrivit unor informații, poliția locală ar încerca să mușamalizeze cazul (FOTO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”