Logo Realitatea.md

Deputatele ȘOR, reținute pentru 72 de ore. Una dintre ele ar fi ajuns la spital, într-un final

17 Septembrie 2019, 07:17 // Societate

Deputatele ȘOR, Marina Tauber și Reghina Apostolova, au fost reținute pentru 72 de ore și plasate în izolatorul CNA. Cele două sunt bănuite că ar fi implicate în frauda bancară, în special, ar fi creat condițiile necesare ca Ilan Șor să poată devaliza Unibank, în perioada când erau acționare ale băncii.

Deocamdată, nu se știe dacă procurorii care gestionează cauza lor vor cere aplicarea măsurii preventive de arest pentru 30 de zile.

S-a mai aflat că la scurt timp de la punerea la cunoștință cu privire la reținerea lor pentru primul termen, Reghinei Apostolova i s-a făcut rău. A fost solicitat ajutorul medicilor, care au preluat-o la spital.

Amintim că colegele au rămas fără imunitate parlamentară la decizia majorității deputaților care au dat curs sesizării procurorului general interimar, Dumitru Robu. Fracțiunea ȘOR a ieșit într-o conferință de presă în care a subliniat că totul se face la comanda președintelui Igor Dodon, după care au părăsit Parlamentul, inclusiv, Tauber și Apostolova.

Deja fostele deputate au fost reținute la Orhei de procurorii și ofițerii anticorupție. După operațiune, Serviciul de presă al Procuraturii Generale a explicat că, inițial, nu se dorea reținerea acestora, dar odată ce au părăsit Parlamentul și au plecat într-o direcție necunoscută, organele de drept s-au mobilizat.

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO) Marina Tauber a fost reținută de CNA. Susținătorii formațiunii au încercat să pericliteze operațiunea

Cum Reghina Apostolova a încercat să se baricadeze în mașină: Momentul reținerii

Robu în Parlament: În timpul apropiat, toate persoanele implicate în frauda bancară vor fi deferite Justiției

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile