Logo Realitatea.md

Fostul asistent al Silviei Radu, Mihail Bagas, numit de primarul Ion Ceban în funcție de șef pe marketing la „Autosalubritate”

17 Ianuarie 2020, 12:54 // Actualitate

Activistul Mihail Bagas, cunoscut prin mai multe inițiative controversate, a fost numit într-o funcție de conducere la Regia „Autosalubritate”. Acesta ar fi fost numit de primarul general al Capitalei, Ion Ceban, în funcția de vicedirector „responsabil pentru marketing”, cu un salariu de 17.500 de lei, funcția fiind creată special pentru el. Asta în condițiile în care șoferii de la „Autosalubritate” se plâng pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor.

captură ecran

Despre numirea lui Bagas în noua funcție la „Autosalubritate” a scris consilierul municipal liberal Veronica Herța, dar și fostul consilier municipal din partea „Partidului Nostru” (2015-2019) Ilian Cașu. Însăși Bagas nu s-a lăudat deocamdată cu noua funcție. Asta chiar dacă, recent, acesta și-a schimbat poza de profil, dar și cea de copertă, punând una cu imaginea Primăriei Municipiului Chișinău.

„Prima „reforma” a lui Ion Ceban la întreprinderile municipale: a creat un nou post de vice-director pentru asistentul Silviei Radu, Mihail Bagas, la Regia Autosalubritate. Bagas se va ocupa de contractele de publicitate pentru respectiva întreprindere municipală. Întrebare: la ce bun încă un post de начальник pentru cea mai profitabila întreprindere a primăriei?”, s-a întrebat fostul consilier municipal Ilian Cașu într-o postare pe Facebook de ieri seara.

Astăzi dimineață, Cașu a revenit la subiect, menționând că numirea lui Bagas i-a fost confirmată deja „oficial”. Mai mult, „surse din cadrul întreprinderii ne-au comunicat că funcția respectivă este doar o trambulină pentru ca Bagas să preia în scurt timp șefia RA (n.r. inițialele Regiei „Autosalubritate”)”.

„Câteva întrebări pentru Ion Ceban: a fost sau nu organizat vre-un concurs pentru funcția respectivă, ce calificări posedă Bagas pentru acest job și la ce salariu a fost angajat? Îi îndemn pe consilierii municipali care în campanie au promis meritocrație și transparență să se implice”, a mai scris Cașu.

Tot azi, și Veronica Herța a scris despre numirea acestuia, menționând printre altele că, deși numit de primarul Ion Ceban, acum un an acesta ar fi prezentat „informații cum Iv Ceban (PSRM-ul ) estorca a câte 50 mii euro de la constructori”.

„Faptul că ilegal a ajuns activistul Mihai Bagas în funcția de vicedirector la Autosalubritate, la un salariu de 17500 lei și doar pentru a fi numit peste un timp director e clar. Apropo, vicedirector responsabil pentru marketing ???? Interesant dacă Comisia de desemnare a reprezentaților în Întreprinderi municipale, compusă din PSRM și cei de la blocul ACUM, cunoaște ceva?”, s-a întrebat consilierul municipal liberal.

Amintim că Realitatea.md a publicat ieri scrisoarea unor șoferi de la Regia „Autosalubritate” în care aceștia se plâng pe condițiile proaste de muncă, dar și salariile mari ale șefilor. Potrivit scrisorii, șeful Regiei, Eugeniu Axentiev, ar avea un salariu lunar de 60 de mii de lei, iar cei din „clanul lui” primesc un salariu lunar de 20 de mii de lei, comparativ cu salariile șoferilor care nu depășesc 10 mii de lei, chiar dacă lucrează de la ora 5:00 până la 18:00 câte șase zile pe săptămână.

Aceștia i-ar fi scris și lui Ion Ceban de mai multe ori însă edilul Capitalei nu le-a oferit vreun răspuns.

Video: Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socoți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3167 0.6786%
USD USD 17.8504 0.4417%
RUB RUB 0.2734 -1.8665%
RON RON 4.0200 0.3294%
UAH UAH 0.7286 -0.0960%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile