Logo Realitatea.md

Fostul candidat la funcția de primar, Alexandr Roșco: „Alegerile nu au putut fi considerate corecte. Vom merge direct la CEDO!”

21 Mai 2018, 17:44 // Stiri

Fostul candidat al Partidului „Casa Noastră –Moldova” la Primăria Capitalei, Alexandr Roșco, și-a exprimat poziția referitor la alegerile locale petrecute ieri în Capitală. Acesta a declarat că nu avut iluzii cu privire la rezultate, dar s-a bucurat că сâteva sute de locuitori i s-au alăturat în lupta „împotriva regimului lui Plahotniuc”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei postări pe rețele de socializare. 

Foto: Facebook

„Aceste alegeri de la început nu au putut fi considerate democratice și corecte. Însă noi ne bucurăm că planul lui Plahotniuc, de a-i scoate în turul II pe Silvia Radu și Ion Ceban, a eșuat”, a menționat Roșco.

Potrivit lui, pentru prima dată în istoria campaniilor electorale, partidul politic care și-a desemnat candidatul nu i s-a permis nici să deschidă un cont electoral. Astfel, au fost create condiții a priori inegale pentru toți candidații.

„Am dat deja în judecată băncile care ne-au refuzat deschiderea contului electoral din motive inventate și vom merge direct la CEDO”, a subliniat Alexandr Roșco.

Acesta a subliniat că pentru a alege o nouă conducere legitimă e nevoie de crearea condițiilor pentru desfășurarea alegerilor democratice: „Suntem siguri că va veni și această zi!”.

Realitatea.md amintește că în șapte localități din țară ieri, 20 mai, au avut loc alegeri locale noi pentru funcția de primar. Secțiile de votare au fost deschise de la ora 07.00 până la ora 21.00.

CITEȘTE ȘI:

LIVE/TEXT ALEGERI LOCALE 2018: Toate secţiile de votare s-au deschis fără incidente. Rata de participare la vot la ora 07.45 (VIDEO)

LIVE! Rata de participare la urnele de vot la alegerile locale 2018

Azi, alegem primari! Cine are dreptul la vot, ce acte sunt necesare și unde putem vota

Alegeri locale noi, în 7 localități din țară! Cine sunt candidații la fotoliul de primar (LISTĂ)

Dorin Chirtoacă, fostul primar al Chișinăului, a votat pentru viitorul șef al orașului

Pavel Filip și-a îndeplinit datoria civică! Ce fel de primar vrea premierul în municipiul Chișinău (VIDEO)

Zinaida Greceanîi: ”Am votat pentru o persoană care a măsurat tot Chișinăul cu propriile picioare”

 
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile