Logo Realitatea.md

Fostul director al Spitalului Republican a contestat în instanță decizia prin care a fost eliberat din funcție

27 Martie 2020, 17:12 // Societate

Anatol Ciubotaru a contestat în instanță decizia Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova prin care a fost eliberat din funcția de director al Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Zdg.md scrie că cererea medicului a fost deja repartizată și se află la etapa de examinare.

Anterior, fostul director al Spitalului Clinic Republican a refuzat să comenteze decizia autorităților prin care a fost eliberat din funcție, dar a declarat că a vrut să revină la spital, cel puțin, în funcția de cardiochirurg.

„Am fost să depun cerere să fiu angajat și domnul director m-a refuzat, pentru că trebuie să se consulte cu ministrul”, a declarat Anatol Ciubotaru în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Deși a fost demis, iar în scurt timp fotoliul său a fost ocupat de fostul viceministru al Sănătății, Andrei Uncuța, Anatol Ciubotaru spune că merge în continuare la serviciu.

După eliberarea sa, în semn de protest, și-au depus cererile de demisie și doi vicedirectori ai Spitalului Clinic Republican. La funcție a renunțat Ion Balica, vicedirector medical, dar și Nina Munteanu, vicedirector management în sănătate. 

„Eu îi înțeleg. Primii adjuncți au depus cereri de demisie în semn de protest, dar eu i-am rugat că nu trebuie. Eu le-am spus că eu sunt pe loc, în spital, și la orice moment pot fi de ajutor”, a explicat Ciubotaru.

Decizia din 24 martie de a-l demite pe Anatol Ciubotaru a venit la câteva ore după ce s-a anunțat că patru lucrători medical de la Spitalului Clinic Republican sunt suspectați de infectare cu COVID-19. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova a informat că directorul instituției medicale a decis efectuarea testelor în cadrul unui laborator privat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.2795%
USD USD 17.3920 -0.2792%
RUB RUB 0.2515 -0.7106%
RON RON 4.0272 -0.2551%
UAH UAH 0.6518 -0.2754%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile