Logo Realitatea.md

Fostul șef de la Direcția transport Chișinău Igor Gamrețchi, acuzat că-și costruiește o casă de lux din bani cu proveniență dubioasă (VIDEO)

30 Octombrie 2017, 12:32 // Societate

Fostul șef al Direcției generale transprt și căi de comunicații din Chișinău Igor Gamrețchi e acuzat de socialiști că-și construiește o casă de lux, într-un sector de elită din Capitală. Asta după ce zilele trecute, au apărut niște imagini din această casă, însoțite de informații precum că imobilul are o suprafață de circa 1.500 de metri pătrați, iar interiorul este executat din materiale scumpe. 

Embed:

Azi, în cadrul unei conferințe de presă, consilieii municipali socialiști Alexandr Odințov și Gaik Vartanean au declarat că imobilul se află în sectorul Rîșcani al capitalei.

„Casa aparține oficial mamei lui Gamrețki, care, din câte cunoaștem, nu este o „business woman”, a declarat Alexandr Odințov.

„După ce a venit la Primărie Gamrețchi, care este și fostul coleg de clasă al lui Chirtoacă, s-a îmbogățit rapid. El mai are o casă la Buiucani, această casă în sectorul Rîșcani. Din informațiile noastre acestea nu sunt unicele imobile care sunt în posesia lui Gamrețchi, el mai are câteva apartamente și câteva case”, a mai declarat Odințov.

La rândul său, Igor Gamrețchi susține că tot acest scandal e făcut cu scopul de a i se denigra imaginea: „Acest teren a fost obținut de tatăl meu care toată viața a lucrat la UTM. L-a primit de la stat, așa cum au primit și alți profesori. Nu are o suprafață de 1500 de metri pătrați, dar puțin peste 400 de metri pătrați. Va fi o casă pentru două familii, vom trăi în ea noi cu părinții. Noi am început construcția de acum 5-6 ani. Contribuim financiar la construcție și noi, și părinții. Pentru aceasta am vândut apartamentul pe care-l aveam la Ciocana, anumite utilaje pe care le aveam din afacerile anterioare și acum am scos la vânzare și apartamentul din sectorul Buiucani”, a declarat Igor Gamrețchi pentru Realitatea.md.

Totodată, fostul funcționar susține că ținta acestui scandal este de fapt primarul Dorin Chirtoacă, pe care socialiștii vor să-l denigreze înainte de Referendum. 

Ce ține de originea imaginilor, Gamrețchi nu crede că au fost făcute de cineva dintre muncitori. În opinia lui, cineva a pătruns în mod ilegal în casă și a instalat aceste camere: „Mă voi consulta cu avocații și voi decide dacă mă voi adresa la organele de drept în privința asta”, a spus fostul șef al Direcției transport. 

Realitatea.md amintește că fostul şef al Direcţiei Generale Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Primăriei municipiului Chişinău, Igor Gamreţchi, a scăpat de cei doi ani de închisoare într-un penitenciar de tip semi-închis, fiind condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Asta după ce funcționarul a fost reținut, pe data de 25 aprilie, în dosarul parcărilor cu plată, în care este vizat și primarul suspendat al Capitalei Dorin Chirtoacă. Tot în această zi, au fost reținute încă șapte persoane, printre care viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, un fost consilier municipal, Ghenadie Ivașcenco, administratorii a trei companii de parking, dar şi omul de afaceri, Alexander Pinchevsky, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv cea câştigătoare. 

Igor Gamrețchi a fost suspendat din funcție la începutul lunii iulie curent. În prezent, interimatul funcției de șef al Direcției transport Chișinău este asigurat de pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7760 0.0000%
USD USD 18.0446 0.0000%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.0914 0.0000%
UAH UAH 0.6405 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile