Logo Realitatea.md

Fostul premier moldovean s-a văzut cu delegația Parlamentului European

24 Iunie 2019, 19:04 // Politica

Președintele fracțiunii Partidului Democrat în Parlament, Pavel Filip, s-a întâlnit astăzi cu delegația Parlamentului European, condusă de Heidi Hautala, Vicepreședinte al Parlamentului European.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii despre situația politică din Republica Moldova, relevând rolul important al opoziției într-un stat democratic.

Pavel Filip a menționat că PDM va face opoziție activă și constructivă față de actuala de guvernare, susținând proiectele ce țin de implementarea Acordului de Asociere cu UE, dar și inițiativele care sunt în beneficiul cetățenilor și al țării.

Totodată, președintele fracțiunii PDM a spus că își dorește o atitudine echilibrată și corectă din partea guvernării, nu una bazată pe emoții și răzbunare. „Depolitizarea nu trebuie să însemne subordonarea instituțiilor statului actualei majorități parlamentare", a declarat Pavel Filip.

Președintele fracțiunii PDM a apreciat poziția pro-activă a Parlamentului European față de cooperarea cu statele Parteneriatului Estic și și-a exprimat speranța că relațiile cu țările din vecinătatea estică a UE vor rămâne printre prioritățile politicii externe a UE.

Deputații europeni au apreciat transferul pașnic al puterii și au încurajat promovarea unui dialog constructiv dintre guvernare și opoziție. Totodată, a fost exprimat interesul pentru stabilirea unui dialog cât mai intens cu toate fracțiunile parlamentare.

CITEȘTE ȘI:

Vicepreședinta Parlamentului European, la Chișinău: „Vedem că acum chiar există voință politică"

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile