Logo Realitatea.md

Fostul prim-adjunct al Procurorului General Andrei Pântea, pe banca acuzaților. Procuratura Anticorupție a finalizat cauza de învinuire a acestuia

25 Noiembrie 2016, 09:24 // Actualitate

Cauza penală de învinuire a fostului prim-adjunct al Procurorului General Andrei Pântea a fost expediată în judecată. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a fostului prim-adjunct al Procurorului General, în acţiunile căruia au fost constatate elementele constitutive ale infracţiunii prevăzute de art.328 Cod penal - depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Din materialul probator, acumulat pe caz rezultă că în perioada în care inculpatul deţinea funcţia de prim-adjunct al Procurorului General, ar fi dispus, ilegal, transferul dosarului de învinuire a interlopului Grigore Caramalac pe adresa organelor competente ale Federaţiei Ruse, unde a fost clasată de către autorităţile acestui stat.

De notat că, pe 21 septembrie curent, Procuratura Generală a dispus anularea ordonanţei prin care a fost dispusă transmiterea cauzei penale de învinuire a lui Grigore Caramalac către autorităţile Federaţiei Ruse, astfel fiind reluată urmărirea penală în privinţa interlopului.

În prezent, procurorii întreprind acţiuni pentru restabilirea materialelor dosarului care ar permite tragerea la răspundere a interlopului Caramalac pentru comiterea unor crime deosebit de grave.

Andrei Pîntea a fost reţinut de procurorii anticorupţie pe 11 octombrie curent, în prezent fiind cercetat în stare de arest preventiv. 

Citește și: Andrei Pântea, primele declarații după reținere: ”E o răzbunare pentru activitatea mea personală în dosarele 7 aprilie, Pădurea Domnească...” (VIDEO)

Andrei Pântea rămâne în arest preventiv! Curtea de Apel i-a păstrat mandatul de arest prelungit cu 30 de zile (VIDEO)


CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.4006%
USD USD 16.7051 0.9512%
RUB RUB 0.2276 0.1320%
RON RON 4.0919 1.3750%
UAH UAH 0.6112 1.8836%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile