Logo Realitatea.md

Fostul prim-ministru Filip către Hahn: Vom fi opoziție constructivă

20 Iunie 2019, 09:37 // Politica

Președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat, adică fostul prim-ministru Pavel Filip, a avut și el o întrevedere cu Johannes Hahn, comisar european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind situația social-politică din țară, subliniind importanța menținerii stabilității și a unui dialog constructiv dintre guvernare și opoziție.

Pavel Filip a spus că PDM a arătat că este un partid dedicat stabilității țării și integrării europene: a decis să se retragă de la guvernare, deși invitația formațiunii la dialog a fost refuzată de restul partidelor parlamentare.

„Vom continua să facem opoziție constructivă în Parlament, susținând proiectele care țin de Acordul de Asociere și de integrarea europeană și care aduc beneficii concrete pentru oameni", a menționat președintele fracțiunii PDM.

Totodată, Pavel Filip a spus că PDM va depune toate eforturile pentru a-și consolida poziția de partid social-democrat european.

Comisarul Johannes Hahn a salutat depășirea blocajului politic pe cale pașnică și a accentuat rolul important al opoziției într-un stat democratic, care trebuie să fie o opoziție activă, dar și constructivă. Oficialul european a apreciat colaborarea de până acum și a exprimat încrederea că bunele relații vor continua.

CITEȘTE ȘI:

Vizita primului oficial european în Moldova, după învestirea noului Guvern. Despre ce au discutat cei doi

Hahn: Asistența macrofinanciară a UE pentru Republica Moldova ar putea fi deblocată în toamnă

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4776 -0.4009%
USD USD 17.2651 -0.2865%
RUB RUB 0.2426 0.7475%
RON RON 4.0238 -0.4724%
UAH UAH 0.6398 -0.0469%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile