Logo Realitatea.md

Fostul primar de Chișinău a votat. Orașul pe care și-l dorește de la viitorul primar (VIDEO)

03 Noiembrie 2019, 08:30 // Politica

Liberalul Dorin Chirtoacă a votat azi la primele ore în care au fost deschise secțiile de votare în toată țara. Fostul primar al capitalei își dorește de la viitorul primar un oraș frumos cu cald în casă, îngrijit afară, transport public la timp și încă multe altele...

Embed:

„Am votat pentru a pune punct haosului pe care l-a creat regimul lui Vlad Plahotniuc (n.r. fostul lider PDM). Am votat pentru continuarea dezvoltării europene și românești a Chișinăului. De la Chișinău pornind, să schimbăm lucrurile în toată Moldova. Când te trezești, să fie cald în casă; să nu achiți facturi exorbitante; să fie îngrijit afară; să vină transportul public la timp la stație, să fie unul sigur; să ai un loc de muncă plătit, cu contract și salariu în alb, nu în plic; servicii publice ca în secolul al XXI-lea”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Potrivit lui, unele lucruri dintre cele enumerate s-au mai făcut, dar trebuie continuate.

Tot el s-a arătat nemulțumit de cine a asigurat interimatul, dar nu a vrut să se expună prea mult pe acest subiect. Anterior, însă, a făcut declarații la adresa lui Ruslan Codreanu sau a Silviei Radu.

Amintim că Dorin Chirtoacă a fost ales trei mandate consecutiv la funcția de primar de Chișinău. El a candidat din partea PL și la aceste alegeri locale generale, dar s-a poziționat pe locul III cu 10 la sută din alegători.

Azi, are loc turul II al alegerilor locale generale în 384 de localități din țară. Pentru șefia capitalei, se luptă Ion Ceban de la PSRM și Andrei Năstase de la ACUM.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2014 0.8285%
USD USD 18.5683 0.1332%
RUB RUB 0.2460 2.2869%
RON RON 4.1806 0.7641%
UAH UAH 0.6855 1.2705%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile