Logo Realitatea.md

Fostul procuror al municipiului Chișinău Ivan Diacov este candidatul PN la funcția de primar general al capitalei

10 Septembrie 2019, 11:07 // Stiri

Fostul procuror al municipiului Chișinău Ivan Diacov, fratele președintelui de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, este candidatul „Partidului Nostru” la funcția de primar general al capitalei. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Potrivit lui Usatîi, Ivan Diacov nu este membru al formațiunii sale, ultima dată fiind membru de partid în anii 80.

Totodată, Usatîi a precizat că fostul vicepreședinte al PN Ilian Cașu, candidatul formațiunii la funcția de primar general al capitalei în 2015, a făcut multe pentru oraș în calitatea sa de consilier municipal, însă Chișinăul are nevoie de „un medic, care să stârpească cancerul corupției din capitală”, dar și „un procuror care să salveze Chișinăul de corupție”, aceasta fiind, potrivit lui, cea mai mare problemă a capitalei.

La rândul său, Diacov a spus că a acceptat propunerea de a candida pe lista „Partidului Nostru”, pentru că e complicat de a candida independent, dar și „trebuie să ai un sprijin în Consiliu”.

„Din start am spus că sunt apolitic. Dacă aveam tentația de a fi într-un partid, nu e niciun secret, Partidul Democrat a avut o vreme o slavă bună sau puteam să ader mai târziu, atunci când făceau bani. Nu vin să fac politică, să înclin balanța în țară, vin să muncesc, să fac ordine. Partidul meu sau partidul nostru, va fi Chișinăul, iar eu cu „Partidul Nostru” vreau să salvez Chișinăul, să-l scot din mocirla în care a fost în ultimii 20 de ani”, a mai spus Diacov.

Renato Usatîi a precizat că în capitală formațiunea va intra în campanie cu sloganul „Salvăm Chișinăul împreună”. „Noi suntem obligați să salvăm Chișinăul. Dacă la Bălți vom merge cu sloganul „Să continuăm lucrurile bune care le-am făcut în ultimii ani”, Chișinăul are nevoie anume de a fi salvat”, a declarat Usatîi.

Întrebat dacă s-a consultat cu fratele său înainte de a lua această decizie, Ivan Diacov a spus că dacă se consulta, era să fie în Partidul Democrat. „Eu cu fratele, la perioada de 20 de ani în urmă, am avut mai multe discuții și chiar o ceartă. Mi-a zis odată un secret, a ieșit de la altcineva. De atunci ne-am înțeles, vorbim numai pe întrebări de familie. Despre politică nu discutăm. Dacă eu vroiam, puteam să fiu în Partidul Democrat”, a spus candidatul PN la funcția de primar general.

Cu Dumitru Diacov puem să vorbim un singur lucru, interdicția totală a Partidului Democrat, ca grupare criminală organizată”, a completat, la rândul său, Renato Usatîi. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1655 -0.3240%
USD USD 17.6844 -0.1130%
RUB RUB 0.2783 0.0719%
RON RON 4.0185 -0.4188%
UAH UAH 0.7227 -0.1382%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile