Logo Realitatea.md

Fostul procuror Roman Statnîi a fost reținut pentru fabricarea unui dosar la comandă

27 Ianuarie 2021, 10:20 // Societate

Un fost subaltern al lui Viorel Morari, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, a fost reținut, în seara zilei de ieri, la sediul PCCOCS. Este vorba despre Roman Statnîi, procurorul care a exercitat urmărirea penală pe cazul „Vento”.

Foto simbol

„Exces de putere”, „fals în acte publice”, „reținerea sau arestarea olegală” și „tragerea cu bună știință la răspunderea penală a unei persoane nevinovate” - toate aceste acțiuni au fost comise în privința co-proprietarilor rețelei de benzinării „VENTO”.

Recent, frații Igor și Adrian Borș, proprietarii benzinăriei, au fost reabilitați în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

În cursul zilei de astăzi, fostul procuror, Roman Statnîi, va fi pus sub învinuire, după care se va decide asupra măsurii preventive aplicabile.

Tot astăzi, Curtea de Apel Chișinău urmează să examineze contestația PCCOCS împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana din 20 ianuarie curent, prin care demersul procurorului la aplicarea arestului în privința șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție a fost respins integral.

Procurorii au depus recurs în privința eliberării lui Viorel Morari. Judecătoarea care a respins demersul s-ar afla în conflict de interese

Cum a fost fabricat dosarul VENTO! Explicația coproprietarului companiei și avocatului acestuia (VIDEO)

Citeste tot despre: Roman Statnîi
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.3300%
USD USD 17.4546 -0.1790%
RUB RUB 0.2368 -0.4205%
RON RON 4.3784 0.3392%
UAH UAH 0.6257 0.0160%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile