Logo Realitatea.md

(FOTO) Ce dezvăluie scrisul de mână al fiecărui candidat la prezidențiale?

15 Octombrie 2020, 08:25 // Life

Despre cei opt candidați la prezidențiale se știe multe, fie din investigațiile jurnalistice în care au figurat, fie din declarațiile de avere, fie din faptele lor pe care le-am urmărit cu toții ani la rând. Dar ce-ar fi dacă vă spunem că scrisul de mână poate da de gol personalitatea fiecăruia dintre noi?

Ideea ne-a venit atunci când unionistul Valeriu Munteanu a publicat pe Facebook declarațiile depuse la CEC ale candidaților la alegerile prezidențiale 2020. Am decis să analizăm scrisul politicienilor pentru a descoperi felul lor de a fi, iar partea bună e că scrisul e un reflex inconștient, deci natural și adevărat. Pentru asta nu am apelat la psihologi și nici experți. De regulă în campanie electorală, toți sunt rezervați în păreri, de aceea am apelat la cărțile de grafologie, ba chiar am vizitat Biblioteca Națională a Republicii Moldova.

Și pentru a nu lăsa loc de interpretare, vom analiza în continuare scrisul candidaților în ordinea în care apar ei în buletinele de vot. Menționăm că este un fapt divers, iar fiecare are drept să interpreteze această informație așa cum crede el de cuviință.

1. Renato Usatîi – candidatul „Partidului Nostru”

În primul rând, scrisul lui Renato Usatîi este unul lizibil, iar asta, potrivit cărților de grafologie, ar însemna cinste, politețe și stare de pasivitate, lenevie. Scrierea verticală ar traduce predominarea rațiunii, disciplinei, organizării, dar și răceală, izolare. Literele mășcate presupun planuri mari, entuziasm și ardoare. În sens negativ, asta ar însemna și lipsă de concentrare și logică în acțiuni. În planul sentimentelor personale, o scriere mare presupune mândrie, demnitate și o personalitate puternică, iar în sens negativ – orgoliu, îngâmfare și mania grandorii.

Unele litere sunt juxtapuse, ceea ce presupune intuiție. Majusculele sunt asemănătoare cu semnul tipografic, iar asta ar însemna că persoana are un gust al formei, este pretențioasă și preferă să prezinte ceva într-un mod demonstrativ sau chiar provocator. Totodată, majusculele amintesc forma cifrelor, ceea ce denotă un spirit metodic. Majuscula „M” cu primul picior mai înalt decât celelalte presupune orgoliu. Barele lui „t” sunt întotdeauna asemănătoare și sunt scrise la jumătatea înălțimii, acest lucru presupune o voință constantă și calmă.

În unele rânduri, observăm o scriere ușor convexă, ceea ce ar însemna ardoare repede stinsă. În general, observăm o scriere largă, rigidă și fermă, asta ar presupune îndrăzneală și curaj.

2. Andrei Năstase – candidatul „Platformei DA”

Scrisul lui Andrei Năstase pare a fi unul enigmatic și nu chiar lizibil, iar asta ar însemna activitate febrilă, caracter enigmatic și lipsă de politețe. Complexitatea caracterului este exprimată și prin modul dezordonat al scrisului.

Scrierea mică presupune, în sens pozitiv, simțul realității, obiectivitate, prudență, iar în sens negativ – meschinărie, limitare. Linia ascendentă a scrisului presupune grabă, speranță, temperament nervos, instabil, ambițios și chiar agresiv. Caracterul tranșant este caracterizat și de majusculele ascuțite.

Majoritatea majusculelor sunt mici, joase, asta ar însemna modestie, însă majusculele scrise în numele candidatului sunt înalte, iar asta ne vorbește despre orgoliu. Majusculele sunt strânse ceea ce denotă timiditatea, iar faptul că sunt înclinate spre dreapta denotă un spirit independent. Litera „n” seamnănă cu „u”, acest lucru presupune devotament, iar barele lui „t” par în formă de spadă, ceea ce presupune ironizare, răutate. Scrierea mică și lentă ar însemna minuțiozitate, finețe și uneori zgârcenie.

3. Tudor Deliu – candidatul „Partidului Liberal Democrat din Moldova”

Scrierea înclinată a candidatului Tudor Deliu arată scrisul firesc, pasionat, viu, plin de elan și încredere. Înclinarea spre dreapta, în formă grafică pozitivă ar exprima starea afectiv-sentimentală a persoanei cu o natură pasionată, bună dispoziție, sociabilită, pe când, în sens negativ, ar însemna indisciplină, precipitare, agitație și inconsecvență.

Și în declarația lui Tudor Deliu observăm litere juxtapuse, ceea ce ne vorbește despre intuiție. Barele lui „t” în formă de spadă, întâlnite și în scrisul candidatului precedent, vorbește despre ironizare și răutate. Totodată, aceste bare sunt de fiecare dată diferite în text, iar asta denotă inconștiența.

Orgoliul este prezent și aici, dacă ne uităm la majuscula „M”, unde primul picior este mai înalt decât celelalte. Totuși vedem o scriere largă ceea ce ne spune despre curajul și îndrăzneala candidatului.

4. Igor Dodon – candidat „independent”

În declarația scrisă de Igor Dodon observăm pe alocuri multe spații albe între cuvinte, dar și la maginea hârtiei. Acest lucru ar presupune claritate, generozitate, risipă, iubire de confort. De asemenea observăm o scriere amplă (cu forme mari, cu volute) ceea ce arată plenititudinea fanteziei.

Linia săltăreață a scrisului arată o luptă continuă pentru menținerea unei imagini directoare personale. Scrierea rapidă denotă o concepție sigură și pătrundere, iar faptul că e puțin înclinată ne vorbește despre o sensibilitate moderată. Și aici observăm literele juxtapuse, ceea ce ne vorbește despre intuiție.

Orgoliul candidatului este caracterizat prin scrierea înaltă și înclinată, majusculele înalte în raport cu minusculele și primul picior al literei „M” care este mai înalt decât celălalt. Buclele majusculelor întoarse înăuntru ne vorbesc despre egoism. De asemenea majuscuelele sunt ascuțite, iar asta denotă caracterul tranșant. În general cuvintele sunt scrise ascuțit, iar asta ne vorbește pe de o parte despre finețe, iar pe de altă parte – hoție, minciună.

Barele lui „t” sunt lungi și presupun vivacitate. Sunt neasemănătoare în același scris: uneori sunt plasate jos, presupunând corectitudine, iar alte ori sunt înalte, vorbind despre o voință puternică. Depasantele inferioare au lungimi diferite (p, g, j, f) semnifică oboseală fizică și psihică.

5. Violeta Ivanov – candidata partidului „ȘOR”

Scrierea candidatei este una armonioasă, ceea ce denotă inteligență și ambiție neîntemeiată. Majusculele grațioase vorbesc despre un gust estetic și eleganță, totodată sun joase și mici, ceea ce presupune modestia. Legăturile între litere sunt făcute pe jumătate, asta denotă dorința de câștig.

Dacă ne referim la minuscule, vedem o scriere înaltă și strânsă ceea ce semnifică sărăcie, iar faptul că e înclinată vorbește despre orgoliu. Barele joase ale lui „t” presupun corectitudine și banalitate, de asemenea acestea întotdeauna se aseamănă, deci persistă o voință constantă.

6. Maia Sandu – candidata „Partidului Acțiune și Solidaritate”

Vedem o scriere simplă, ceea ce presupune naturalețe, sinceritate, modestie, dar și lipsa fanteziei. Scrierea de asemenea este una mare, ceea ce vorbește despre planuri mari, entuziasm, ardoare, dar și orgoliu.

Depasantele (b, d, f, j, g, p) sunt accentuate în zona inferioară, acest lucru ne spune despre faptul că persoana este atentă la valorile financiare și economice. Scrierea largă și armonioasă denotă inteligență clară. Vedem o persoană cu o sensibilitate moderată întrucât scrierea este puțin înclinată. Trăsăturile rotunjite vorbesc despre blândețe.

Despre inteligență dezvoltată ne vorbesc, de asemenea, majusculele simple și bine desenate. Faptul că sunt largi în partea de jos denotă simțul practic, iar faptul că sunt înclinate spre dreapta presupune un spirit independent.

Vedem o scriere largă, rigidă și fermă – este vorba despre curaj și îndrăzneală. De asemenea, observăm un scris îndesat, cu literele înghesuite una lângă alta, iar hârtia se utilizează pe toată lățimea. Acest lucru presupune economie, zgârcenie și egoism. În același timp, este un scris cumpătat, sobru, unde totul este stăpânit și nicio mișcare nu este inutilă. Acest lucru ar traduce stăpânire de sine, moderațiune, reflexiune și modestie. Scrisul este rigid și aliniat, ceea ce ar presupune inflexibilitate și severitate. De asemenea, scrisul păstrează caracteristicile lui în tot documentul și rămâne uniform. Acest lucru ar spune despre unificare și egalitate de temperament.

7. Octavian Țîcu – candidat al „Partidului Unității Naționale”

Observăm o scriere răsturnată ceea ce ar presupune, în sens pozitiv, stăpânire de sine, iar în sens negativ – afectare, camuflare sau mascare. Scrierea în serpantină ar însemna suplețe spirituală și diplomație, iar linia convexă a rândurilor – ardoare repede stinsă.

Majusculele înclinate spre stânga ar traduce lupta împotriva sinelui, iar modul în care este scris „M” (cu primul picior mai înalt) – orgoliu. Minuscula „n” asemănătoare cu „u” ne-ar vorbi despre bunăvoință și devotament, iar barele neasemănătoare ale lui „t” despre inconștiență.

Per general observăm un scris lizibil care ar presupune cinste, politețe și inactivitate, dar totuși unul dezordonat ceea ce denotă complexitatea persoanei.

8. Dorin Chirtoacă – candidatul „Partidului Liberal”

Scrierea mică presupune, în sens pozitiv, simțul realității, obiectivitate, prudență, iar în sens negativ – meschinărie, limitare. În plan afectiv e vorba despre respect, modestie, îndoială, teamă, frământare. Scrierea mică și lentă denotă minuțiozitate, finețe și uneori zgârcenie.

În același timp observăm un scris risipit cu multe spații albe între cuvinte, ceea ce ne vorbește despre generozitate, risipă și iubire de confort. Majusculele asemănătoare semnului tipografic presupun un gust al formei și prenție. De asemenea, acestea sunt strânse, ceea ce ar însemna timiditate. Majusculele înclinate spre stânga ar traduce lupta împotriva sinelui, iar faptul că sunt legate de minuscule ar presupune uitarea de sine.

Totuși unele legături sunt făcute pe jumătate, acest lucru ar însemna dorință de câștig. Litera „n” seamănă cu „u”, ceea ce ar presupune bunăvoință și devotament, iar barele lui „t” ne vorbesc despre o voință calmă și constantă.

Surse:

„Scrisul și spiritul” de Noemi Bomher
„Grafologia. Scrisul și omul” de Nae Ionescu
„Grafologia și expertizele în scrieri” de Henric Stahl

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0854 1.0713%
USD USD 17.0035 0.2411%
RUB RUB 0.2185 0.6449%
RON RON 4.1192 1.0772%
UAH UAH 0.5994 0.2341%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile