Logo Realitatea.md

(FOTO) Cei care s-au implicat activ în organizarea și desfășurarea Proiectului ”Bunicii Grijulii”, premiați la IGP

06 Iulie 2018, 20:10 // Societate

Mai mulți polițiști, reprezentanți ai autorităților publice locale și persoane civile au fost menționați cu diplome ale Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova, precum și cu medalii și diplome de onoare ale Inspectoratului General al Poliției pentru atitudine conștiincioasă față de îndeplinirea obligațiunilor de serviciu, implicare în fortificarea capacităților instituționale ale IGP, spirit organizatoric, promovare a proiectului ”Bunicii Grijulii”.

Foto: igp.gov.md

Evenimentul a avut loc la Inspectoratul General al Poliției, fiind prezidat de șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, alături de mai mulți șefi de subdiviziuni ale IGP. Vicepreședintele Asociației Obștești “Bunicii Grijulii”, Victoria Anton, a prezentat progresele, rezultatele dar și activitățile bunicilor grijulii din întreaga țară, în prima jumătate a acestui an.

Echipa Proiectului"Bunicii Grijulii", a oferit în dar şefului adjunct al IGP, un suvenir cu un mesaj de mulţumire, precum şi un tablou, desenat în cadrul Concursului de desen pentru copii, sub genericul "Bunicii Grijulii". 

Șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a mulțumit echipei Proiectului, dar și celor care se implică în protejarea copiilor de pericolele străzii și diverse incidente, specificând că prin intermediul acestui proiect a fost stabilită legătura dintre două generații importante ale societății, tânăra generație, care este în formare și generația înțeleaptă, cea care poate oferi susținere și protecție copiilor.

Echipa Proiectului ”Bunicii Grijulii” își propune ca, în perioada estivală, să implice bunicii în activitățile educative desfășurate în taberele de odihnă din țară. Până acum, în 19 tabere din țară au fost implicați în activități, 34 de bunici. Scopul proiectului îl constituie prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea copiilor prin mobilizarea membrilor comunității de vârsta a treia, cu experiență de viață, în educarea tinerilor din Republicii Moldova. 

Menționăm că Proiectul “Bunicii Grijulii” este un serviciu social inițiat de Inspectoratul General al Poliției,implementat în prezent în toate raioanele din ţară, din care actualmente, fac parte circa 1500 de bunici voluntari.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile