Logo Realitatea.md

(FOTO) Cel mai distrugător incendiu din California! Zeci de morți și sute de dispăruți

12 Noiembrie 2018, 08:43 // În lume

Cel mai distrugător incendiu din istoria Californiei a ucis 31 de oameni, în timp ce peste 200 sunt daţi dispăruţi, potrivit celui mai recent bilanț, transmite Digi24. Focul a pârjolit zeci de mii de hectare de vegetaţie, iar aproape şapte mii de clădiri au fost făcute scrum. Focul e controlat doar în proporţie de 25%, iar problemele continuă din cauza vântul care alimentează flăcările uriaşe.

Foto: Guliver/GettyImages

Incendiul a fost denumit „Camp Fire”. Cele mai multe victime sunt într-un oraș numit Paradise. 19 trupuri au fost găsite aici. Începând de joi, peste 6.700 de clădiri din Paradise, dintre care cele mai multe erau locuinţe, au fost distruse.

Mai mult de 250.000 de persoane au primit ordin de evacuare.

„A ars tot, s-a dus totul, toate locurile în care mergeam, toţi oamenii pe care-i ştiam şi care locuiau în apropierea mea...”, spune îndurerat un bărbat.

Aproape 45 de mii de hectare de vegetaţie au fost pârjolite, în timp ce dintr-un oraş întreg au mai rămas doar nişte ziduri şi caroserii arse.

„Ne-am confruntat cu multe incendii de-a lungul anilor, dar acesta e unul dintre cele mai grave”, a declarat un pompier.

În sudul Californiei, alte două incendii au distrus 34 de mii de hectare de vegetaţie şi înaintează rapid. Şi-au dublat suprafaţa în acest weekend şi au distrus sute de case.

Flăcările au trecut dincolo de o autostradă şi au intrat în Malibu, unde locuiesc zeci de vedete. Toţi cei de acolo au fost nevoiţi să evacueze oraşul, inclusiv artişti celebri care au case impunătoare în zonă: Will Smith, Lady Gaga şi Martin Sheen.  Kim Kardashian a anunţat pe Twitter că flăcările au afectat locuinţa ei şi a soţului său, rapperul Kanye West.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a afirmat sâmbătă, într-un mesaj pe Twitter, că nu există alt motiv pentru incendiile de vegetaţie sălbatică din California în afara managementului defectuos al pădurilor de către autorităţile statului.

Citeste tot despre: California, foto, incendiu, SUA
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4695 0.3536%
USD USD 17.5346 -0.5281%
RUB RUB 0.2518 1.2872%
RON RON 4.0190 0.3245%
UAH UAH 0.6542 -0.1983%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile