Logo Realitatea.md

(foto) Cel mai scump SUV din lume a ajuns în Moldova. Cum arată noul Rolls-Royce Cullinan

26 Decembrie 2018, 18:12 // Auto

Primul SUV de lux marca Rolls-Royce poate fi văzut deja în capitala ţării noastre. Un exemplar vopsit într-o culoare închisă a fost surprins în parcarea unui business centru şi cel mai probabil este înmatriculat în străinătate.

Foto simbol: rolls-roycemotorcars.com

Potrivit AutoBlog.md, primul Rolls-Royce Cullinan a ajuns în ţara noastră printr-un terminal vamal de la frontiera de vest a ţării, fiind transportat pe o platformă.

Foto: smotra.md

Rolls-Royce Cullinan este răspunsul companiei britanice la solicitările clienţilor care vor să călătorească pe trasee mai puţin explorate în condiţii de lux. Cullinan este al doilea Rolls-Royce construit pe noua platformă Architecture of Luxury, realizată integral din aluminiu.

SUV-ul are o suspensie pneumatică reglabilă şi este considerat primul automobil „three-box” în segmentul său, având un perete de compartimentare care creează un mediu distinct pentru pasageri, separaţi de compartimentul pentru bagaje, potrivit companiei.

Maşina are o greutate la gol de 2,61 tone şi un nou motor Rolls-Royce V12 de 6,75 de litri, care produce 563 de cai putere şi un cuplu motor de 850 Nm, distribuit către noul sistem de tracţiune integrală şi sistemul cu patru roţi directoare. 

Schmidt Premium Cars deţine dealerul Rolls Royce Motor Cars Munchen si Rolls Royce Motor Cars Service Bucureşti. Dealerul din Munchen este cel mai apropiat dealer din regiune, iar service-ul din Bucureşti este singurul din regiune, potrivit companiei.

În România de exemplu, preţul de start al maşinii este de 265.000 de euro (fără taxe), iar lista de dotări opţionale scumpe este mare. Modelul este făcut deocamdată în cantităţi foarte mici, iar clienţii care îl comandă, în dependenţă de piaţă, trebuie să aştepte minim şase luni de zile înainte ca maşina să le fie livrată.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5215 0.0000%
USD USD 18.1831 0.0000%
RUB RUB 0.2815 0.0000%
RON RON 4.3467 0.0000%
UAH UAH 0.6871 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile