Logo Realitatea.md

(FOTO) Cine a folosit telefonul Luizei, tânăra dată dispărută din aprilie? Contul de WhatsApp al fetei, activ pentru scurt timp

16 August 2019, 08:59 // În lume

Colega Luizei, fata dispărută din Caracal la 14 aprilie 2019, a anunţat joi dimineaţă familia Melencu despre faptul că în noaptea de 14/15 august 2019, la ora 0.56, a apărut o acţiune pe contul de WhatsApp al fetei. 

Foto: adevărul.ro

„A sunat o prietenă a Luizei. Avea şi un cont pe WhatApp şi până acum a fost activ contul, iar de aseară, de la ora 1:00, i-a şters contul”, susține bunicul fetei care se referă la faptul că la ora respectivă apare că Luiza a ieşit din acel grup.

„Iarăşi e ceva ciudat, pentru că ei n-au găsit... Avea două cartele, una de Romtelecom, şi mai avea o cartelă de Orange, pare-mi-se. Azi-noapte, ne-au alertat nişte colege de-ale ei. Au zis, domnule, cum... Înseamnă că telefonul l-a folosit cineva, s-a folosit de el, şi începând de azi, de la ora 1:00 nu mai e activ. Am dat telefon procurorului de la Craiova, că ne-a lăsat cineva un telefon, şi am dat telefon acolo şi au luat legătura cu fata asta“, a declarat bunicul Luizei Melencu.

Prietena Luizei, care spune că a fost între timp contactată de către anchetatori, este convinsă că telefonul Luizei este în posesia cuiva, deşi în 3 august o ţară întreagă a putut privi cum o armată de anchetatori a „măturat“ centimetru cu centimetru un lan de floarea-soarelui, acolo unde Gheorghe Dincă le-a indicat că ar fi aruncat telefonul fetei, notează Adevărul.ro.Prietena Luizei a mai declarat că, după această activitate, a încercat să sune pe numărul fetei dispărute, însă a intrat robotul telefonic. Până în această noapte, în grupul de WhatsApp al clasei colegii Luizei puteau vedea că fata a fost activă ultima dată în 14 aprilie 2019, exact data dispariţiei.

„Pe WhatsApp n-am sunat-o niciodată din 14 aprilie, am sunat pe numărul ei, dar era închis. Eu cred că este la cineva telefonul ei. Sau cartela“, a mai spus prietena fetei. Aceasta susține că anchetatorii nu i-au precizat dacă au găsit sau nu telefonul Luizei ori ce verificări fac la acest moment. Prietena fetei mai spune că doar mama acesteia ar fi fost informată de către anchetatori că aparatul nu a fost găsit.

Variantele de lucru Specialiştii IT consultaţi susţin că, probabil, cineva a deschis telefonul, care nu mai fusese folosit din ziua dispariţiei tinerei. Există posibilitatea ca cineva să fi găsit în cursul zilei de ieri telefonul, iar aparatul să fi fost pornit după ce a fost pus la încărcat. Este greu de înţeles însă de ce a fost  păstrată în aparat cartela SIM a Luizei şi nu a fost înlocuită cu o alta, caz în care contul de WhatsApp al tinerei nu ar mai fi funcţionat pentru că acesta este strict legat de numărul de telefon. 

Experţii mai spun că mai există şi posibilitatea ca investigatorii să fi cerut operatorului de telefonie mobilă clonarea cartelei SIM pentru a putea vedea cu cine a ţinut fata legătura şi ce eventuale discuţii ar fi avut cu persoanele respective. Oricum, şi într-un caz şi în celălalt, este greu de aflat motivul pentru care persoana care a avut acces pentru puţin timp la contul Luizei s-a obosit să dea comanda de ieşire din respectivul grup de utilizatori. 

Citeste tot despre: Caracal, luiza melencu
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 0.0000%
USD USD 17.1929 0.0000%
RUB RUB 0.2429 0.0000%
RON RON 4.0207 0.0000%
UAH UAH 0.6382 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile