Logo Realitatea.md

(FOTO) Cum arată acum Centrul COVID-19 Chișinău, care trebuia deja azi să înceapă a primi pacienții suspecți cu Coronavirus

01 Aprilie 2020, 13:12 // Actualitate

Militarii Armatei Naționale au fost implicați azi la amenajarea Centrului COVID-19 Chișinău de la MoldExpo unde vor fi aduse persoanele suspectate cu Coronavirus. Deși acesta urma să-și înceapă activitatea deja azi, sau cel târziu mâine, pozele de la fața locului arată că spațiul nu e nici pe departe pregătit pentru a interna primii pacienți.

foto: army.md

Potrivit ministrului Apărării, Alexandru Pînzari, „inițial, militarii au fost implicați în lucrări de salubrizare și evacuare a pavilioanelor din incinta Centrului Internațional de Expoziții „MoldExpo”. Acum sunt implicați în amenajarea Centrului, ajutând la transportarea bunurilor materiale, paturilor și echipamentului din instituțiile medicale".

Ministrul Pînzari a adăugat că totodată, împreună cu polițiștii, militarii vor asigura paza Centrului.

„Militarii noștri își fac datoria, vă rog să îi sprijiniți, respectând măsurile impuse de autorități! Solidaritatea e vitală în stoparea răspândirii infecției cu COVID-19”, a conchis Alexandru Pînzari.

Potrivit declarației de duminică a premierului Ion Chicu, atunci când a anunțat despre amenajarea unui centru de triere cu 700 de locuri în una din halele „MoldExpo”, acesta urma să-și înceapă activitatea până miercuri, sau cel târziu joi. Ieri, Comisia Situații Excepționale a decis fondarea Instituţiei Medico-Sanitară Publică (IMSP) Centrul COVID-19 Chișinău și a desemnat directorul acesteia. Astfel, pe perioada stării de urgență, cât va activa acest centru, acesta va fi condus de Oleg Crudu, care va fi suspendat temporar din funcția de şef al Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime” din Capitală.

Foto: army.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile