Logo Realitatea.md

(FOTO) Cum arată scuarul de pe str. Maria Drăgan și de pe bd. Mircea cel Bătrân, la o lună de la inițierea lucrărilor de reabilitare

13 August 2019, 13:00 // Societate

Proiectele de reabilitare a spațiilor publice din sectorul Ciocana, scuarul din str. Maria Drăgan și cel din bd. Mircea cel Bătrân, 29 se află în stadii avansate de realizare. Despre aceasta anunță Primăria Chișinău.

Foto: chisinau.md

Astfel, inițiativa privind scuarul din str. Maria Drăgan cu vedere panoramică asupra orașului are un grad de realizare de 70%. Aici a fost instalată balustrada pe o lungime de 200 m și amenajat pavajul pe întreaga suprafață a viitoarei zone de agrement.

În prezent se desfășoară lucrări de pavare pe spațiile de joacă pentru copii. Acțiunile se desfășoară conform graficului aprobat. Reabilitarea scuarului din str. Maria Drăgan presupune valorificarea unui spațiu de 1,2 ha, cu vedere panoramică asupra orașului.

Proiectul constă în amenajarea zonei pietonale și a spațiilor verzi, instalarea iluminatului public, precum și a mobilierului urban (bănci și coșuri de gunoi). De asemenea vor fi create 2 terenuri de joacă pentru copii și amenajate parcări auto.

Termenul de realizare a obiectivului este finele lunii august curent, iar costul lucrărilor, în urma desfășurării licitației, este de 3 milioane de lei.

De asemenea, este în desfășurare și proiectul de amenajare a scuarului din bd. Mircea cel Bătrân, 29. Aici au fost delimitate aleile pietonale și se lucrează la aplicarea pavajului. Reabilitarea zonei presupune de asemenea, instalarea iluminatului public decorativ și a mobilierului urban, precum și un teren de joacă pentru copii.

Gradul de realizare al proiectului este de 60%, iar termenul de finalizare al acestuia este finele lunii august, curent. Costul lucrărilor, în urma desfășurării licitației, este de 1,8 mil. lei, din care este reabilită o suprafață de 0,9 ha, fiind eliberat după evacuarea a peste 50 de garaje metalice.

Amenajarea scuarului din bd. Mircea cel Bătrân, 29, dar și a celui din str. Maria Drăgan, a fost decisă de locuitorii sectorului Ciocana, în urma unui sondaj desfășurat on-line.

Foto: chisinau.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3794 0.5573%
USD USD 17.5085 0.0114%
RUB RUB 0.2739 0.7726%
RON RON 4.0574 0.6025%
UAH UAH 0.7325 0.2326%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile