Logo Realitatea.md

(FOTO) Cum va arăta centrul istoric al capitalei după renovarea zonei pietonale

25 Iunie 2019, 09:14 // Societate

A fost dat startul lucrărilor de reabilitare a zonei pietonale și iluminarea edificiilor din centrul istoric al capitalei, în perimetrul străzilor Maria Cebotari – str. Alexei Șciusev – str. Sfatul Țării – str. Mihail Kogălniceanu. La fața locului a fost prezent primarul general interimar, Ruslan Codreanu, responsabili ai Direcției generale transport public și căi de comunicație.

Embed:

Reabilitarea zonei pietonale a cartierului este prevăzută pentru o perioadă de 3 luni și se referă la lucrări de infrastructură: instalarea iluminatului nocturn decorativ, amenajarea trotuarelor, a mobilierului urban, precum și a locurilor pentru parcare auto, rampe pentru persoane cu mobilitate redusă, în prejma trecerilor pietonale, pavaj tactil. De asemenea, aici urmează a fi reabilitate zonele verzi și instalate cișmele.

Conform proiectului, circa 2.800 m² de trotuare vor fi amenajate în pavaj de granit. De asemenea, vor fi montați 580 metri liniari de borduri noi, iar pe întreg perimetrul vor fi instalați 39 de piloni pentru iluminarea zonei pietonale. Și fațada Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din str. Mihail Kogălniceanu urmează a fi iluminată decorativ (cu 64 de corpuri de iluminat).

Ruslan Codreanu a solicitat serviciilor municipale de profil să monitorizeze desfășurarea proiectului de renovare a zonei istorice a Chișinăului, iar antreprenorul să respecte termenii și calitatea lucrărilor executate.

Costul lucrărilor de reamenajare a zonei pietonale în perimetrul a 4 străzi din centrul istoric al capitalei este de circa 3 milioane de lei, bani alocați din bugetului municipal pentru anul 2019.

Proiectul de execuție a fost elaborat de către SRL „Urban Life Projects", la inițiativa Agenției de Inspectare și Reabilitare a Monumentelor.

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO/UPDATE) Cine este noul director al Întreprinderii Municipale „Piața Centrală” 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5042 0.0000%
USD USD 17.7545 0.0000%
RUB RUB 0.2507 0.0000%
RON RON 4.0272 0.0000%
UAH UAH 0.6640 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile