Logo Realitatea.md

(FOTO) Despre cum continuă procesul de reconstrucție a drumurilor din municipiul Orhei

28 Mai 2020, 15:25 // Societate

Tronsonul de drum din strada Vasile Lupu până la Alecu Donici – ieșirea din municipiul Orhei spre Rezina, pe direcția „OrheiLand” și parcul „Orhei” – va fi supus unor ample lucrări de renovare și amenajare. Despre asta se anunță într-un comunicat de presă al Partidului ȘOR.

Dispoziția de reabilitare a drumului a fost semnată de primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, membru al echipei Partidului ȘOR.

Potrivit comunicatului, cu ocazia începerii etapei finale a lucrărilor de renovare a arterei centrale a mun. Orhei – str. Vasile Lupu, Ilan Șor, „primarul de onoare al Orheiului”, a subliniat că lucrările sunt făcute din surse financiare bugetare locale: „Ca și restul lucrărilor de renovare a infrastructurii rutiere, facem aceste lucrări din surse locale, executate de SCL. Acest fapt ne permite să avem încredere în calitatea lucrărilor, dar și să facem o economie de 30%. Banii economisiți vor fi folosiți pentru alte proiecte de dezvoltare. Am spus că Orheiul va fi cel frumos oraș din Europa. În fiecare zi facem câte un pas în direcția asta”.

Tronsonul va fi renovat pe o lungime de 1500 de metri și pe o lățime totală de 14 metri. În total, cinci mii de tone de asfalt vor fi așternute pe acest segment de drum. Proiectul prevede și amenajarea trotuarelor.

Strada renovată va avea marcaje rutiere moderne, care va facilita circulația în zonă. Marcajul va fi aplicat de Î.M. Servicii Comunal Locative Orhei în trei culori: alb, roșu și galben. Cu galben va fi marcată zona drumului de la stațiile de așteptare a transportului public, iar cu roșu și alb vor fi evidențiate trecerile pietonale.

În paralel vor fi făcute lucrări de amenajare a spațiilor verzi din preajmă. Copacii uscați vor fi defrișați și plantați alții, restul vor fi curățați, vor fi sădite flori și semănată iarbă.

În același timp, Primăria Orhei informează că pe străzile principale ale mun. Orhei, la intersecțiile din preajma instituțiilor de învățământ și parcările publice din oraș, sunt efectuate, în prezent, ample lucrări de aplicare a marcajelor rutiere.

La 15 mai, în Orhei a fost dat startul lucrărilor de renovare a tronsoanelor străzilor Chișinăului-Sadoveanu-Călătorilor-Unirii. Acestea vor costa, în total, aproape 10 milioane de lei, bani alocați din bugetul local.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 0.0000%
USD USD 17.1929 0.0000%
RUB RUB 0.2429 0.0000%
RON RON 4.0207 0.0000%
UAH UAH 0.6382 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile