Logo Realitatea.md

(FOTO) Dodon, face to face cu Hogan: Președintele a primit scrisorile de acreditare ale noului ambasador SUA în R. Moldova

02 Noiembrie 2018, 12:35 // Actualitate

Președintele Igor Dodon a primit scrisorile de acreditare de la noul ambasador agreat al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, E.S. Dereck J. Hogan. Șeful statului a scris pe pagina sa de Facebook că în cadrul dialogului, au făcut un schimb de opinii cu privire la relaţiile moldo-americane, situația politică internă și externă, aprofundarea cooperării comercial-economice.

Foto: Facebook.com/Igor Dodon

”Am menționat faptul că SUA este un partener strategic important pentru Republica Moldova cu care avem relații de colaborare foarte bune în toate domeniile. Până în prezent, între țările noastre avem semnate 89 acorduri bilaterale de interes comun.

Totodată, am remarcat că raporturile comercial-economice se dezvoltă dinamic. În Moldova activează cu succes peste 400 de întreprinderi cu capital american, dar există un potențial enorm în acest sens care trebuie valorificat pe deplin.

Am mulțumit pentru asistența de peste 1,4 mld. de dolari, acordată de SUA în perioada de independență a Republicii Moldova.

Am reiterat că țara noastră trebuie să promoveze o politică externă echilibrată, să avem relații deschise, productive și reciproc avantajoase cu toate statele, reieșind din interesul nostru național.

Mi-am exprimat convingerea că vizita consilierilor mei la Washington, preconizată pentru săptămîna viitoare, se va solda cu rezultate positive”, scrie Dodon.

La final, președintele Igor Dodon i-a urat noului Ambasador al SUA în ţara noastră succes, asigurându-l de susţinere deplină și deschidere pentru dialog.

”Mi-am exprimat încrederea că în perioada mandatului, raporturile comerciale se vor extinde, iar interesul pentru Moldova va crește”, a conchis Dodon.

Realitatea.md amintește că Dereck J. Hogan a fost numit recent în calitate de ambasador al SUA în R. Moldova, după ce mandatul precedentului ambasador al SUA la Chișinău James Pettit a expirat

VEZI ȘI:

(VIDEO) Noul ambasador al SUA în R. Moldova transmite PRIMUL mesaj în limba română, în care își povestește istoria vieții

(VIDEO) Dereck J. Hogan, noul ambasador al SUA, cu acte în regulă: A prezentat copiile scrisorilor de acreditare

Citeste tot despre: Ambasador, Dereck J. Hogan, Igor Dodon, SUA
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3507 0.3178%
USD USD 17.4143 -0.5443%
RUB RUB 0.2721 0.1104%
RON RON 4.0695 0.2784%
UAH UAH 0.7026 -1.0980%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile