Logo Realitatea.md

(FOTO) Drumul din comuna Hârtop este aproape gata

18 Iunie 2019, 17:01 // Societate

Un drum cu o lungime totală de 5,6 km, din comuna Hârtop, raionul Cimișlia, construit și reabilitat în cadrul proiectului investițional „Dezvoltarea infrastructurii de afaceri prin conectarea localităților și a drumurilor locale de pe coridorul 20 - RD Sud, R34-Sârma-Tomai-Sărăteni-Hârtop la rețeaua de drumuri naționale”, va fi finalizat în curând.

Foto: adrud.md

Reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud), responsabili de implementarea eficientă a proiectului au efectuat o vizită de monitorizare la fața locului.

„Valoarea totală a proiectului constituie circa 38 milioane de lei și are drept obiectiv asigurarea unei conectivități durabile între localitățile cu potențial economic avansat din Regiunea de Dezvoltare Sud, contribuind astfel la dezvoltarea economică a localităților vizate în proiect și având impact pozitiv asupra fluxurilor de investiții în regiune. Banii sunt oferiți din bugetul statului prin Fondul Național pentru Dezvoltare Regională”, a menționat Directorul ADR Sud, Maria Culeșov.

La fața locului, reprezentanții companiei responsabile de efectuarea lucrărilor de construcție a porțiunii de drum au explicat că după executarea lucrărilor de construcție și amenajare a trotuarului pe ambele părți ale drumului, inclusiv, amenajarea intrărilor în curți și de așternere a stratului de cernoziom, s-a purces la construcția îmbrăcămintei asfaltice de uzură cu grosimea de 4,0 cm pe o lungime de 4,0 km în intravilan și a îmbrăcămintei asfaltice cu grosimea de 10 cm pe o lungime de 1,5 km în extravilanul localității. Urmează doar să execute lucrări de amenajare a drumului și de montare a indicatoarelor rutiere.

Menționăm, proiectul a demarat în toamna anului 2017, până în prezent, fiind construiți 3,1 km de drum între localitățile Hârtop și Mereni și reabilitată o porțiune de 2,5 km de drum din coridorul 20 RD Sud, R34-Sârma - Tomai - Sărăteni - Hârtop - R3.

Grație implementării acestui proiect, comuna Hârtop dispune de o infrastructură rutieră modernă, oferă o perspectivă de dezvoltare economică și altor patru localități: Mereni, Sârma din raionul Cimișlia și Tomai și Sărăteni din raionul Leova.

Citeste tot despre: Cimișlia, drum, hârtop, reabilitare
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3214 0.0000%
USD USD 17.5802 0.0000%
RUB RUB 0.2745 0.0000%
RON RON 4.0546 0.0000%
UAH UAH 0.7255 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile