Logo Realitatea.md

(FOTO) În satul Rîșcova a avut loc Festivalul „Toamna Cartofilor”

14 Octombrie 2019, 17:07 // Societate

Aproximativ 500 de oameni au avut parte de o duminică frumoasă în satul Rîșcova din raionul Criuleni. Acolo a avut loc festivalul „Toamna Cartofilor”, care și-a încântat vizitatorii cu delicii din cartofi, concursuri tematice, presărate din plin cu muzică și dans.

Cei 25 de expozanți, majoritatea localnici din Rîșcova, au scos la înaintare peste 20 de soiuri de cartofi, multe bucate delicioase, legume și fructe din grădina proprie, dulcețuri și murături, dar și obiecte de artizanat. Una din atracțiile zilei a fost un tort gigant din cartof dulce și morcov.

Anul acesta, la Toamna Cartofilor s-a alăturat și Cartoful Rîșcovean, o cooperativă formată din 5 agricultori locali care cultivă această legumă ecologic chiar la ei în sat. 

La Toamna Cartofilor vedem că această legumă crescută ecologic are căutare și suntem încurajați să o cultivăm mai departe. Ieri am vândut în jur de 250 de kg de cartofi ecologici”, menționează Aurelia Bugneac, membră a cooperativei „Cartoful Rîșcovean”.

Și copiii au avut parte de multă distracție. Au meșterit diverse obiecte din fructe și legume, s-au cățărat, au fost pictați pe față și s-au întrecut în diverse concursuri precum cursa în saci de cartofi. 

Cei interesați de construcții eco, permacultură și energie regenerabilă au avut ocazia de a vizita complexul EcoVillage Moldova, unde au aflat multă informație utilă și interesantă în cadrul Zilei Ușilor Deschise. 

Toamna Cartofilor din satul Rîșcova a ajuns deja la cea de-a doua ediție. Evenimentul a fost organizat de localnicii și Primăria satului Rîșcova, în parteneriat cu EcoVisio, EcoVillage Moldova și Cartoful Rîșcovean, cu susținerea IM Swedish Development Partner și a Suediei.

Citeste tot despre: Criuleni, festival, toamna cartofilor
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile