Logo Realitatea.md

(FOTO) În uniforme sovietice, bonete militare și rochii albe, susținătorii PSRM au participat la Marșul Victoriei

09 Mai 2016, 15:18 // Politica

Câteva mii de susținători, deputați și consilieri municipali din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au participat astăzi la Chişinău la Marşul Victoriei, în cadrul căreia au comemorat eroii şi participanţii la Marele Război pentru Apărarea Patriei. Coloana a mărșăluit pe străzile capitalei de la Teatrul de Operă şi Balet până la Memorialul Gloriei Militare “Eternitate”, unde au depus flori la Focul Veşnic şi i-au comemorat pe cei căzuţi printr-un minut de reculegere.

Foto: socialistii.md

Potrivit unui comunicat de presă al PSRM, pentru prima dată, locuitorii Moldovei s-au solidarizat cu acţiunea „Regimentul nemuritor” care, tradiţional, are loc în Rusia şi în mai multe ţări. Cetăţenii au purtat portretele rudelor care au eliberat Patria noastră de fascism. 

Evenimentul a avut loc fără drapele de partid. Pe lângă portrete, participanţii la Marş au purtat drapelul Victoriei şi al Moldovei, flori şi panglica „Sfântului Gheorghe”. Totodată, unii au îmbrăcat uniforma militară sovietică, bonete militare şi rochii albe în semn de respect și pentru a păstra vie memoria rudelor căzute pe câmpul de luptă.

La Marşul Victoriei a participat şi preşedintele PSRM, Igor Dodon, împreună cu feciorii Bogdan şi Vlad. 

În acest context, Igor Dodon a menţionat că eroi şi participanţi la război sunt practic în fiecare familie, de aceea această zi este una sfântă pentru majoritatea absolută a moldovenilor. ”În familia fiecăruia dintre noi sunt oameni care şi-a pierdut viaţa în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Pentru familia noastră a devenit o bună tradiţie de a participa în fiecare an la marşul memoriei. Îmi pare bine că numărul celor care ne susţin este în creştere”, a spus Dodon.

În cadrul Marşului au fost scandate lozincile „Ţinem minte, ne mândim!”, „Victorie!”, „Ura!”, „Mulţumesc bunelului pentru Victorie!”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5304 0.7267%
USD USD 17.3188 0.3296%
RUB RUB 0.2408 -0.7420%
RON RON 4.0356 0.6811%
UAH UAH 0.6434 1.2431%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile