Logo Realitatea.md

(FOTO) Înainte de meciul cu Andorra, Artur Ioniță s-a întâlnit cu picii care visează să ajungă fotbaliști

07 Iunie 2019, 20:15 // SPORT
// Autor:  
Iulia Pădureanu

Pentru aproximativ o oră, Artur Ioniță a devenit eroul micilor fotbaliști de la clubul Gloria Chișinău. Cu o zi înainte de importantul meci cu Andorra, în cadrul Preliminariilor Euro 2020, căpitanul naționalei Republicii Moldova a acceptat invitația Dianei Boțan, cărei i-a venit ideea unor astfel de întâlniri acum doi ani.

„A fost inițiativa mea doi ani în urmă, să organizez o întâlnire între copii și fotbaliști, ca ei să facă cunoștință cu echipa națională și să aibă șansa să ia un autograf și să facă poze. M-a ajutat domnul Spiridon. Sper că nu e ultima dată. Chiar și pentru câteva minute, copiii vor să-i cunoască”, ne-a spus Diana Boțan, organizatoarea evenimentului și autoarea cărții „Fotbal... vise și realitate”.

Artur Ioniță i-a îndemnat pe copii să nu renunțe la visuri și să-și atingă toate scopurile propuse.

„Dacă iubiți acest sport atunci trebuie să-l practicați atât de mult, încât să trăiți, să respirați cu fotbalul. O simplă regulă, importantă pentru mine: atunci când aveți un meci încercați să ieșiți cu capul sus de pe teren, indiferent de rezultat. Ascultați antrenorul, dar doar antrenamentul nu este destul. E nevoie să dedicați minimum o oră pe zi fotbalului, singuri. Și alimentația este foarte importantă”, le-a spus Ioniță picilor.

Micii fotbaliști i-au adresat numeroase întrebări mijlocașului. Unii erau curioși să afle despre primul său antrenor, alții despre încrederea pe care o avea atunci când a început totul.

Artur Ioniță și-a amintit cu drag de antrenorul său Carandașov Veceaslav, despre stadionul din Italia cu capacitatea de 50000 de oameni pe care l-a văzut la televizor când era mic și despre visul său să ajungă acolo. Sportivul a mărturisit că idolul său a fost și rămâne Zinedine Zidane, iar Cristiano Ronaldo este un extraterestru.

Nu a lipsit cea mai importantă întrebare despre meciul cu Andorra care urmează să aibă loc sâmbătă, 8 iunie.

„Ne gândim cu toții la victorie, pentru că trebuie să învingem. Acum nici un meci nu este ușor pentru Naționala Moldovei. Mâine trebuie să învingem neapărat chiar dacă va fi dificil”, a declarat Ioniță.

La finalul întâlnirii, copii au stat la coadă după autografe și au făcut poze cu unul dintre cei mai buni fotbaliști ai țării, alături de antrenorul lor Vasile Țepordei, care s-a ales cu un autograf pe balonul de fotbal.

„E ceva unic în RM și toată nădejdea e în așa evenimente pentru că e un imbold pentru copii, este o motivație. Plus copiii văd realitatea. Ceea ce vezi la televizor e una, și e alta să dai mâna cu cel mai bun fotbalist al Moldovei în ziua de azi. Adică nu toți au această posibilitate”, ne-a spus Vasile Țepordei.

Antrenorul consideră că pentru discipolii săi a fost o motivație ca să se antreneze mai bine, să aibă o atitudine mai serioasă și să urmărească tendința de a fi mai buni în fiecare zi.

VEZI ȘI:

Preliminarii EURO 2020: Moldova va juca cu Andorra pe stadionul Zimbru. Prețul biletelor

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile