Logo Realitatea.md

(FOTO) Noi imagini scandaloase, publicate de Charlie Hebdo. Revista ia peste picior drama italienilor sufocați de avalanșă

24 Ianuarie 2017, 14:20 // În lume

Orașul iatalian lovit de avalanșa care a îngropat un hotel din Italia acționează în judecată revista franceză de satiră Charlie Hebdo, pentru publicarea unei noi caricaturi scandaloase, în care își bate joc de victimele tragediei.

Caricatură înfățișează "moartea" cu 2 securi în mâini în loc de bețele de schiuri, coborând muntele. Imaginea este însoțită de un text batjocoritor: "Italia. A venit zăpada. Dar nu va fi pentru toată lumea".

Revoltat de această caricatură, primarul comunei italiene Farindola, Ilario Lacchetta, a decis să acționeze în judecată revista franceză, a scris presa italiană.

Lacchetta a declarat că desenul este de prost gust, și este la fel de nedorit ca și caricatura publicată de Charlie Hebdo, în care a ironizat cutremurul de la Amatrice, citează rt.com.

Nu este prima oară când publicația satirizează drama italienilor. S-a întâmplat și anul trecut, după cutremurul din Amatrice. Primarul din Amatrice a avut la acea vreme o reacție care a fost aplaudată de toată lumea: "În fața unei macabre provocări a celor de la Charlie Hebdo, noi vom răspunde cu viața".

Redacția revistei de satiră a fost ținta unui atac terorist în luna ianuarie 2015. 8 jurnaliști au murit după ce publicația a postat în mai multe numere caricaturi cu profetul Mohamed, însoțite de texte care au deranjat lumea musulmană. Francezii nu i-au iertat de atunci nici pe refugiați și au făcut glume și pe seama tragediilor aviatice.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile