Logo Realitatea.md

(FOTO) O mașină dată în Interpol și două permise de conducere false, depistate la frontieră în doar 24 de ore

07 August 2019, 13:48 // Societate
Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD au contracarat trei tentative de trecere ilegală a graniţei cu mijloacele de transport, dintre care una dată în căutare internațională, iar pentru alte două șoferii dețineau permise de conducere, cu semne vizibile de falsificare. Primul caz a avut loc la data de 6 august curent, pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere Giurgiulești - Galați s-a prezentat un cetățean moldovean de 34 de ani, la volanul unui Volvo, înmatriculat în Marea Britanie.
Foto: border.gov.md
Ca urmare a verificării documentelor de călătorie, polițiștii de frontieră au trecut datele mașinii prin baza OIPC Interpol, unde au constatat că aceasta este dată în căutare de către autoritățile engleze.
 
În timpul audierii, conducătorul auto a declarat că mijlocul de transport a fost procurat anul trecut în Marea Britanie și abia acum la revenirea în țară a aflat că mașina ar fi căutată pe arena internațională. Până la finalizarea cercetărilor și luarea unei decizii, automobilul va staționa la sediul SPF Giurgiulești-1.
 
În această dimineață, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești – Galați au depistat și un permis de conducere falsificat, care a fost prezentat de către un cetățean al Turciei. Pentru formalitățile de autorizare a trecerii frontierei de stat s-a apropiat la linia de control un BMW, cu numere de înmatriculare bulgare.
 
Printre documentele înmânate la control, polițiștii de frontieră au observat că permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile din Turcia, nu corespunde unui document original și ar conține mai multe elemente de falsificare. Un fapt confirmat și cu ajutorul tehnicii din dotare, permisul este contrafăcut.
 
Bărbatul de 44 de ani a declarat că nu știa de cele depistate. Acesta susține că a rugat un prieten din Cipru să-i preschimbe permisul care era expirat și ulterior, nu a verificat statutul acestuia.
 
Șirul acțiunilor ilegale îl încheie un tânăr cu dublă cetățenie, moldovenească și română, care a prezentat un permis de conducere românesc, vizibil falsificat. Bărbatul de 33 de ani s-a apropiat astăzi, în jurul orei 07:20, în punctul de trecere Cahul pentru a ieși din țară.
 
În timpul controlului documentelor, inspectorii Poliției de Frontieră au identificat semne de falsificare în permisul de conducere românesc. Conform declarațiilor, conducătorul auto nu cunoștea de falsul depistat, însă bănuia că ar fi contrafăcut.
 
Anul precedent, pentru a obține un post de muncă în Irlanda, a apelat la ajutorul unui cetățean român care, contra sumei de 400 de euro i-a obținut permisul. La fel, șoferul susține că nu a folosit documentul, acum fiind prezentat doar din neatenție.
 
În ambele cazuri, permisele de conducere au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei tehnico-judiciare. Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD continuă cercetările, pe aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire și deținere a actelor oficiale false.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1673 0.4078%
USD USD 17.0468 0.2547%
RUB RUB 0.2217 1.4645%
RON RON 4.1385 0.4685%
UAH UAH 0.6030 0.6006%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile