Logo Realitatea.md

(FOTO) Platon, zărit nu o singură dată la Procuratura Generală, cunoaște detalii despre dosarul „fraudei bancare”: „E practic finalizat”

25 Noiembrie 2020, 08:25 // Economie

„Dosarul furtul miliardului este practic finalizat, procurorii cunosc în totalitate schema în baza căreia banii erau puși în circulație”. Despre aceasta a declarat controversatul om de afaceri Veaceslav Platon la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Întrebat de ce în ultima perioadă nu a venit cu informații suplimentare cu privire la acest caz, Veaceslav Platon a spus că: „Sunt oameni care mi-au recomandat să-mi cunosc locul. Este vorba despre oameni din Procuratura Generală. Noi am lucrat fără ca să anunțăm ceva în public”.

Controversatul om de afaceri a mai dezvăluit că în cazul furtului miliardului el este vizat în calitate de martor și specialist din domeniul bancar: „Dosarul furtul miliarului este finalizat. Procuratura are toată schema pusă pe masă. Se cunoaște cine și ce rol juca. Este o persoană care stă în spate”. Aici, a mai dezvăluit că, de fapt, nu este vorba despre deputatul Andrian Candu și nici Serghei Iaralov, fostul vicepreședinte al democraților.

Platon a povestit inclusiv că ar fi demonstrată vinovăția Băncii Naționale a Moldovei (BNM) în acest dosar. Mai mult, controversatul om de afaceri a declarat că în frauda bancară ar fi fost implicată și banca rusă „Gazprombank”.

Este de menționat că Procuratura Generală încă nu a confirmat informații oferite. Cert este faptul că Veaceslav Platon nu o singură dată a fost zărit la instituția organelor de drept. Spre exemplu, la începutul lunii septembrie pe canalul de Telegram Ungureanu 112 au fost publicate mai multe imagini în care a fost surprins venind cu o geantă în mână și păzit de agenți.

Citeste tot despre: frauda bancara, Veaceslav Platon
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0739%
USD USD 17.2814 0.1640%
RUB RUB 0.2358 0.8986%
RON RON 4.3095 0.0859%
UAH UAH 0.6162 -0.0973%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile