Logo Realitatea.md

(foto) Portretul criminalului de la liceul din Crimeea: Un băiat retras și timid, dar obsedat de criminali și pasionat de arme

18 Octombrie 2018, 15:39 // În lume

Atacul care a fost însoţit de o explozie în interiorul clădirii liceului din Crimeea, potrivit unor martori, a avut loc înainte de prânz. Autorul atacului s-a sinucis cu o armă. Era un elev din anul patru al acestei instituţii. Corpul i-a fost descoperit în bibliotecă, a declarat liderul Crimeei Serghei Aksionov pentru postul Rusia 24, adăugând că acesta ”nu avea antecedente judiciare”.  

Bilanţul provizoriu a urcat la 20 de morţi şi 37 de răniţi, potrivit Ministerului Sănătăţii, care nu a precizat dacă aceste date îl includ şi pe presupusul atacator. 

”Examenul preliminar al cadavrelor arată că victimele au murit din cauza unor plăgi împuşcate”, a precizat Comitetul rus de anchetă - un organism, însărcinat cu marile dosare criminale în Rusia, a dezvăluit că atacatorul se numea Vladislav Rosliakov şi avea 18 ani.

În imagini difuzate pe reţele de socializare şi provenind de la camere de supraveghere video din instituţie se poate vedea un tânăr cu părul scurt, care poartă un tricou şi pantaloni negri, într-o scară, cu o puşcă în mână, potrivit news.ro. Canalul Telegram 112 Roslyakov a transmis că tânărul a primit recent permis de port armă. Avea o armă de vânătoare pentru care a cumpărat 150 de cartușe.

Mobilul acestui masacru este necunoscut, pentru moment. Potrivit lui Serghei Aksionov, atacatorul, care primea o bursă de studii, nu a dat vreodată dovadă de agresivitate în colegiu. Atacul a fost reîncadrat în ”omoruri”, după ce o anchetă a fost deschisă cu privire la un ”act terorist”, a precizat Comitetul de anchetă. ”Acesta nu este un act terorist (...), este un atac armat în masă comis de un singur individ”, a declarat ulterior Serghei Aksionov la Rusia 24.
Potrivit unui reprezentant al forţelor de ordine, citat de agenţia de presă RIA Novosti, criminalul a obţinut în mod legal un port de armă, în urmă cu o lună, şi a trecut toate examenele psihologice prevăzute.

Anchetatorii au anunţat că au descoperit, miercuri, două dispozitive explozive - unul ”umplut cu obiecte metalice”, care a explodat în cantina instituţiei, iar altul în lucrurile personale ale presupusului atacator. Acest al doilea dispozitiv exploziv a fost ”neutralizat”. ”Primul etaj a suferit pagube importante. Acolo a fost declanşat dispozitivul exploziv”, a declarat un reprezentant de rang înalt al autorităţilor din Crimeea, Igor Mihailicenko, potrivit news.ro.

Colegii spun că autorul masacrului era un băiat retras și nu era violent. Acesta era un băiat timid care a renunțat din 2014 la toate conturile de pe social media.

Părinții lui Vladislav sunt divorțați. Tânărul locuia împreună cu mama lui care, potrivit canalului Mash, lucrează ca asistentă la spitalul de oncologie din oraș unde au ajuns inclusiv elevi răniți. Aceasta a tratat victime fără a ști că cel vinovat de starea lor este chiar fiul ei. Ambii părinți au fost chemați de poliție pentru audieri.

Menționăm că liceul politehnic din Kerci este o instituţie pentru adolescenţi care urmează cursuri tehnice. Liderul Crimeei Serghei Aksionov a anunţat pe Facebook trei zile de doliu în peninsulă. 

VEZI ȘI:

Primele declarații ale directoarei colegiului din Crimeea unde s-a produs explozia: Este un atac terorist, exact ca în Beslan (VIDEO)

TREI zile de doliu în Crimeea după atacul sângeros comis în liceu, soldat cu 20 de morți și zeci de răniți

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4776 -0.4009%
USD USD 17.2651 -0.2865%
RUB RUB 0.2426 0.7475%
RON RON 4.0238 -0.4724%
UAH UAH 0.6398 -0.0469%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile