Logo Realitatea.md

(FOTO) Programări la examenul auto CONTRA PLATĂ! Schema frauduloasă a unui grup pe Telegram

15 Iulie 2019, 12:33 // Auto

Programarea urgentă la examenul auto costă 500 de lei! Acesta este prețul solicitat de un grup pe Telegram. Informația ne-a fost transmisă de un cititor prin poșta electronică.

Foto simbol: pixabay.com

Sursa ne-a explicat că a găsit respectivul grup prin intermediul publicității sponsorizate pe Instagram. A fost interesată să acceseze anunțul având în vedere că timp de o lună de zile tot încearcă să se programeze la examenul auto, în fiecare dimineață, dar fără succes.

Banii se achită în ziua când este anunțată data și ora de examinare, iar în decurs de 10 ore, dacă serviciul nu este achitat, programarea este anulată.

Grupul necunoscut solicită poze cu numărul fișei de școlarizare și a buletinului de identitate, tipul examenului, categoria auto, localitatea unde este înregistrat examenul, data urgentă și numărul de telefon.

Achitarea serviciului se efectuează prin intermediul terminalelor de plată QIWI. Potrivit sursei, mai multe detalii sunt discutate în privat. Există suspiciuni că în schema frauduloasă ar putea face parte angajați ai Agenției Servicii Publice.

Solicitați de Realitatea.md, reprezentanții ASP au menționat că vor reveni cu o reacție în următoarele zile. Deocamdată nu se știe dacă un caz în acest sens a fost înregistrat la Poliție. Vom reveni cu detalii.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.0000%
USD USD 17.3212 0.0000%
RUB RUB 0.2742 0.0000%
RON RON 4.0350 0.0000%
UAH UAH 0.7352 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS