Logo Realitatea.md

(FOTO/VIDEO) Afacere ilegală cu milioane de lei, anihilată! Vindeau droguri prin intermediul aplicației „Telegram”

25 Iulie 2019, 10:08 // Societate
Ofițerii Direcției Antidrog a INI, în comun cu ofițerii CCCI, cei de urmărire penală a DGUP, procurorii PCCOCS și cu suportul angajaților Brigăzii cu Destinație specială „Fulger”, au destructurat activitatea ilicită a unui grup criminal organizat, specializat în circulația ilegală a drogurilor sintetice de tip PVP, prin intermediul magazinelor online.
Embed:
Gruparea a fost documentată pe parcursul a șase luni, timp în care oamenii legii au stabilit că membrii acesteia aveau reguli bine stabilite de comunicare, subordonare și disciplină. Liderul grupării a creat în apartamentul unde locuia o rețea de comercializare a drogurilor de tip sintetic prin intermediul aplicației Telegram, administrat de unul din membrii grupării.
 
Astfel, consumatorii de droguri erau ademeniți cu oferte de prețuri și droguri de o înaltă calitate. Zilnic prin această aplicație erau obținute venituri din realizarea drogurilor în jur de 10.000 lei. Organizatorul magazinului online racola persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri, aceștia fiind remunerați online.
 
Locurile unde erau ascunse drogurile erau alese după reguli stricte (în apropierea școlilor, grădinițelor), iar coordonatele și fotografiile cu acestea erau transmise centralizat liderului grupării. Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul acestuia, polițiștii au ridicat un telefon mobil prin intermediul căruia a fost creat și administrat magazinul online de realizare a drogurilor, cartele SIM, pe ele fiind create conturi Qiwi (portofele electronice) pe care se transferau bani pentru droguri de către consumatori. 
 
Au mai fost depistate carduri bancare pe diferite familii prin intermediul cărora ulterior se ridicau veniturile din activitățile ilicite, peste 200 de pliculețe cu droguri de tip PVP (aproximativ 500 grame), un cântar electronic la scara mică, circa 500 pachețele Zip-lock, un notebook, bani în sumă de 8.650 lei, 2.000 euro, 4.000 dolari, proveniți în urma realizării drogurilor.

 
Totodată, au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul mun. Chișinău destinate consumatorilor de droguri. Prețul de pe piața tenebră a drogurilor ridicate constituie circa 400.000 lei.
 
Ca urmare a analizei rulajelor financiare a acestora s-a stabilit că, suspectul, pe parcursul activității infracționale, timp de 2 ani a obținut venituri de circa 1,5 milioane lei. Drept rezultat al acțiunilor de urmărire penală, bărbatul, în vârsta de 25 de ani, din capitală, a fost reținut în flagrant în timp ce scotea dintr-un bancomat bani proveniți ilegal, fiind deghizat în femeie, purtând o perucă pe cap.
 
Bănuitul este arestat pentru 30 zile. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Sursa: INI/Facebook

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7491 1.1421%
USD USD 16.9374 0.9982%
RUB RUB 0.2150 -1.1949%
RON RON 4.0534 1.1984%
UAH UAH 0.5987 0.8762%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile