Logo Realitatea.md

(FOTO/VIDEO) Șase birouri de conseliere psihologică au fost deschise la Poliția de Frontieră

02 August 2019, 09:59 // Societate

În data de 1 august 2019, în incinta Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a avut loc deschiderea oficială a unui birou psihologic, dar și alte cinci în subdiviziuni, mai exact în Direcțiile Regionale Sud, Vest și Est, Secctorul Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău și Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei.

Embed:

Birourile au fost renovate și dotate cu tehnică, mobilier, dar mai important cu fotolii cu masaj de relaxare muscular. Scopul acestora este ca atât angajații Poliției de Frontieră, cât și migranții aflați în dificultate, să beneficieze la necesitate de asistență psihologică de calitate.

La inaugurare au participat șeful adjunct al Poliției de Frontieră Valentin Fiodorov, șeful Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Moldova Lars Johann Lonnback, angajații psihologi, dar și alți reprezentanți ai IGPF.

”Acest proiect a fost unul mult așteptat, încadrându-se în politicile de stat privind managementul integrat al frontierei și asigurând o continuitate în dezvoltarea Poliției de Frontieră”, a declarat Valentin Fiodorov.

Totodată, a fost desfășurat un atelier de seminare unde psihologii Poliției de Frontieră au benefeciat de câte un set de livrabile care au fost dezvoltate în cadrul proiectului ”Dezvoltarea serviciilor psihologice integrate în Republica Moldova” (SPINS).

Toate aceste materiale informative vor contribui la ridicarea nivelului calității serviciilor psihologice prestate de către personalul specializat al Poliției de Frontieră.

Acest proiect a fost finanțat de Fondul de Dezvoltare Internațională al Misiunii OIM în Moldova.

Sursa: border.gov.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5560 0.6283%
USD USD 17.3147 0.5079%
RUB RUB 0.2408 -1.6340%
RON RON 4.0429 0.5571%
UAH UAH 0.6401 1.0099%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile