Logo Realitatea.md

(FOTO/VIDEO) Avia Invest începe construcția noului terminal al Aeroportului Internațional Chișinău

24 Decembrie 2019, 14:41 // Economie

Schița proiectului unui nou Terminal al Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) a fost prezentat de „Avia Invest” în cadrul unei conferințe de presă. Viitorul terminal va avea suprafața totală de 55.000 m² și ar urma să deservească anual 4,2 milioane de pasageri, cu posibilitatea de extindere până la 4,5 milioane de pasageri pe an.

Embed:

Viitorul Terminal al AIC va avea cinci pasarele telescopice pentru îmbarcarea și debarcarea pasagerilor. La conceptul viitorului edificiu, arhitecții au ținut cont atât de aspectul vizual inedit și inovațional, cât și de funcționalitatea construcției. Sala Mare de „Sosiri” și „Plecări” a fost proiectată astfel încât să ofere perspectiva extinderii clădirii Terminalului, fără să fie perturbat procesul operațional. Clădirea include un nucleu funcțional central, prevăzut cu facilități pentru deservirea pasagerilor și a gestionării eficiente a bagajelor și a scărilor telescopice, utilizate la îmbarcarea și debarcarea pasagerilor.

Fațadele din zonele nord și sud sunt realizate în totalitate din sticlă structurată. O parte din elementele construcției sunt concepute sub formă de console, care protejează de lumina soarelui intrarea principală și ieșirea din clădirea Terminalului, precum și spațiul intern.

Profilul complex al acoperișului creează o structură de sprijin stabilă. O parte a acoperișului este vitrată, astfel ca să fie permisă iluminarea suplimentară a spațiului interior. Sistemul de scurgere va permite reutilizarea apei colectate în scopuri tehnice.

Locația Terminalului oferă posibilități de conectare la infrastructura rutieră existentă. În același timp, sunt prevăzute intrări separate pentru terminalele vechi și noi. Atât în timpul procesului de construcție, cât și după darea în exploatare a noului Terminal, funcționalitatea vechiului Terminal nu va fi afectată.

Noul proiect prevede și construcția unei parcări de mașini, care va acoperi pe deplin necesitățile călătorilor. Aspectul vizual al viitorului Terminal și funcționalitatea acestui vin să completeze designul unic și modern al Aeroportului Internațional Chișinău.

Conceptul Noului terminal al Aeroportului Chișinău a fost elaborat de către S.C. ARHISTRAT DECO SRL, Vasile Stratu – autor al proiectului.

Citeste tot despre: Avia Invest, terminal nou
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4080 -0.2841%
USD USD 17.1276 -0.3798%
RUB RUB 0.2417 -0.4940%
RON RON 4.0068 -0.3457%
UAH UAH 0.6320 -0.9715%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile