Logo Realitatea.md

(FOTO/VIDEO) Cei opt bănuiți de tentativa de omor a lui Vlad Plahotniuc, plasați în IZOLATOR. Momentul în care instanța pronunță deciziile

10 Aprilie 2017, 15:26 // Actualitate

Cele opt persoane reținute la Chișinău și învinuite de tentativă de omor asupra omului de afaceri și președintele PDM, Vlad Plahotniuc, au fost plasate în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Magistrata din cadrul Judecătoriei Centru a admis demersul procurorilor, pronunțând deciziile acum câteva minute.

Embed:

Zabolotnîi Valerian -  copreşedintele Asociaţiei de prieteni „Moldova-Bulgaria” şi vecepreşedinte al Fundaţiei IFAVIS

Parhomenco Iurii

Șevcenco Dmitrii

Igor Melnic

Chirov Stepan

Șavchi Eduard

Șevcenco Igor

Cea de-a opta persoana care a primit mandat de arestare a lipsit de la ședință. Potrivit procurorului care instrumentează cazul, aceasta s-a simțit rău, urmând să fie examinată.

Realitatea.md amintește că, pe data de 7 aprilie curent, Ministerul de Interne al Ucrainei a anunțat despre o tentativă de omor asupra lui Vlad Plahotniuc în urma căreia o grupare a fost reținută la Kiev, iar alta - la Chișinău. Ulterior, autoritățile din Republica Moldova au venit cu informații și reacții.

În Moldova, a fost deconspirată activitatea a opt persoane, printre care șase moldoveni cu cetățenii multiple și doi ucraineni. Investigațiile au pornit în luna decembrie, atunci când poliția din Ucraina a furnizat autorităților din Moldova informații cu privire la trimiterea în țara noastră a unor asasini pentru a executa o comandă de omor a unor persoane.

Remunerarea pentru executarea omorului era de 200.000 de dolari, plus un bonus, dintre care 100.000 erau achitați deja sub formă de avans. Forțele de ordine au pornit o cauză penală. Dacă vor fi găsiți vinovați, riscă de la 15 până la 20 de ani de închisoare.

Vezi și:

(LIVE TEXT) Cele opt persoane învinuite de tentativa de omor a lui Vlad Plahotniuc, escortate la Judecătoria Centru. Procurorii cer mandate de arestare - VIDEO

Serviciul de frontieră al Ucrainei: Grupul care ar fi organizat asasinarea lui Plahotniuc anterior au omorât și răpit persoane

Partidul Democrat din Moldova comentează tentativa de asasinat la adresa președintelui partidului, Vlad Plahotniuc

Interceptări cu cei care urmau să execute omorul lui Vlad Plahotniuc! Vezi detalii din planul asasinilor (VIDEO)

DETALII despre tentativa de omor asupra lui Vlad Plahotniuc. Comanditarii sunt doi moldoveni, iar remunerarea era de 200 de mii de dolari (VIDEO)

Imagini VIDEO cu momentul reținerii suspecților de tentativă de asasinare a lui Vlad Plahotniuc

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile