Logo Realitatea.md

(FOTO/VIDEO) Cine este luptătorul care a fost plasat în arest preventiv, fiind bănuit de crima în fața unui club de noapte din Chișinău

28 Mai 2018, 10:14 // Societate

Unul dintre suspecții anchetați în cazul crimei din fața unui club de noapte din Capitală este Mihai Pârgaru. Luptătorul de arte marțiale s-a prezentat ieri în fața magistraților de la Judecătoria Chișinău, oficiul Râșcani, unde a primit 30 de zile de arest în izolator. Avocatul suspectului a declarat pentru PRO TV că acesta nu se consideră vinovat și că va ataca decizia instanței la Curtea de Apel.

La ieșirea din instanța de judecată, sportivul a refuzat să discute cu presa. Procurorii spun că luptătorul s-a ales cu două capete de acuzare, fără a anunța alte detalii.

”Persoana a fost pusă sub învinuire pentru două infracțiuni, huliganism și vătămarea intenționată gravă a integrității corporale soldată cu decesul unei persoane”, a declarat procurorul Angela Pleșca. 

Pe de altă parte, avocații suspectului spun că decizia magistraților este neîntemeiată și că vor ataca hotărârea la Curtea de Apel. 

”Și clientul meu consideră că este absolut depășit momentul ăsta cu aplicarea măsurii preventive sub formă de arest. El colaborează cu organele de urmărire penale. Decizia instanței este prematură și neîntemeiată. A fost ca toată lumea la discotecă”, spune avocatul Mariana Arabadji.

Menționăm că tot ieri, oamenii legii au anunțat că în acest caz a mai fost reținut un sportiv. Soția victimei spune că unul dintre suspecți ar fi luptătorul K1, Aurel Ignat. Potrivit oamenilor legii, el a fost reținut duminică dimineața, iar procurorii urmează să ceară mandat de arestare pentru 30 de zile și pe numele lui.

Nicanor Trocin - antrenorul lui Aurel Ignat - califică drept „aberații” vehiculările lansate în spațiul public la adresa sportivului de performanță. Acesta a declarat pentru Ziarul de Gardă că exprimă regrete față de decesul tânărului, dar admite că există probe care ar demonstra că lucrurile nu stau așa cum au fost prezentate în public.

„Nu pot decât să fac trimitere la legile democratice din țară. Există prezumția nevinovăției. Urmează ca organele competente să stabilească cine și ce a făcut acolo. Să spună cineva că Ignat a lovit și de la asta a survenit moartea este prematur și anormal. Să lăsăm organele competente să-și facă munca. Ele, probabil, vor veni cu un mesaj referitor la incidentul dat (…) Oamenii care au capacitatea de a intra în esența lucrurilor au multe întrebări, referitor la persoana decedată și cei care l-au însoțit, referitor la conflict și de la ce a fost iscat. Sunt o mulțime de lucruri care trebuie elucidate de organele competente. Sunt o mulțime, nu un martor sau doi, care arată cu degetul contrar, nu la Ignat”, a declarat antrenorul.

Amintim că totul s-a întâmplat acum o săptămână, când un bărbat de 30 de ani a fost bătut crunt în fața unui centru comercial din Chișinău. Victima a decedat în dimineața zilei de 25 mai la Spitalul de Urgență și a lăsat în urmă soția și un copil de șapte ani.

Potrivit poliției, persoanele care vor fi găsite vinovate riscă până la 15 ani de închisoare. 

VEZI ȘI:

30 de zile de arest în izolator, pentru sportivul reținut ieri, după ce ar fi ucis în bătăi un bărbat în Chișinău

Un sportiv moldovean, învinuit că ar fi bătut până la moarte un bărbat în fața unui club de noapte din Chișinău

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.0635%
USD USD 16.7700 0.4866%
RUB RUB 0.2176 -0.2293%
RON RON 4.0054 -0.1968%
UAH UAH 0.5935 0.2364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile