Logo Realitatea.md

(FOTO, VIDEO) Exilul în Israel și „grija pentru țară” îi fac bine lui Ilan Șor. Deputatul căutat internațional a slăbit și este ușor bronzat

23 August 2019, 16:01 // Politica

Căutarea internațională, exilul în Israel și „grija pentru țară” se pare că-i fac bine fostului primar de Orhei, actualului deputat lipsit de imunitate Ilan Șor. Cel puțin asta arată imaginile video distribuite azi pe pagina de Facebook a politicianului în care acesta apare mult mai suplu, comparativ cu timpurile în care se afla în Moldova, dar și ușor bronzat. Acesta s-a filmat pe fundalul unui perete alb, astfel ca să nu poată fi identificat locul aflării lui. De altă parte, reprezentanții Interpol Moldova susțin că acesta s-ar afla în țara sa de baștină.

colaj: realitatea.md

În înregistrarea distribuită azi pe pagina sa de Facebook, Șor pare să întinerit cu câțiva ani. Acesta este mult mai suplu, fapt ce poate fi văzut inclusiv după curelușa ceasului care îi este mult prea largă, dar și ușor bronzat. Șor s-a filmat pe fundalul unui perete alb, astfel ca să nu poată fi identificat locul aflării sale, și a vorbit despre „primele rezultate palpabile ale noii guvernări”, adică majorarea tarifelor la energia electrică, intrate în vigoare astăzi.

De altă parte, reprezentanții oficiului național al Interpol susțin că știu locul aflării politicianului anunțat în căutare internațională. După cum a declarat șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu, pentru TV8, Ilan Șor s-ar afla în Israel, conform unui răspuns oferit de autoritățile israeliene.

„S-a confirmat faptul că el este în Israel. Colegii de acolo ne-au comunicat că la o dată anumită, nu-mi aduc aminte acum exact ziua, el are intrare la frontieră în Israel”, a precizat Țentiu.

Mai mult ca atât, potrivit lui Țentiu, Șor este căutat în 194 de state ale lumii, iar în momentul în care va încerca să traverseze hotarul uneia dintre ele, va fi reținut și extrădat Republicii Moldova.

Întrebată azi dacă Ilan Șor nu intenționează să-și depună mandatul pentru a lăsa loc unui alt deputat pe lista Partidului Șor să acceadă în Parlament, deputata Marina Tauber a răspuns cu o altă întrebare. „De ce credeți că ar trebui să-și depună mandatul?! Noi ne mândrim că el este președintele fracțiunii Șor în Parlament”, a spus Tauber după ședința Curții Constituționale la care au fost validate mandatele a trei noi deputați, inclusiv a lui Igor Himici, ales pe lista Partidului Șor, ca urmare a renunțării la mandat de către Maria Albot.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile