Logo Realitatea.md

(FOTO/VIDEO) Mărfuri de contrabandă, în valoare de aproximativ 4 milioane de lei, au fost confiscate de PCCOCS

13 Iunie 2019, 12:36 // Societate

Trei bărbați din Chișinău cu vârstele cuprinse între 40 și 45 de ani au fost reținuți de procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), pentru că ar fi procurat mărfuri din Ucraina și le-ar fi introdus în țară prin contrabandă. Ulterior, acestea erau repartizate mai multor comercianți din capitală. Valoarea mărfurilor depistate în timpul operațiunilor depășește suma de 3,8 milioane de lei.

Embed:

Descinderile efectuate de PCCOCS au fost operate în cadrul unui dosar penal, iar activitatea infracțională a bărbaților a fost documentată pe parcursul a patru luni de zile, perioadă în care organele de anchetă au acumulat probatoriul necesar pentru demararea operațiunii de reținere și percheziționare.

Prima reținere a avut loc în flagrant delict, la depozitul deținut de organizatorul grupării, chiar în momentul descărcării mărfurilor de contrabandă. În cadrul controlului, în tavanul vehiculului percheziționat au fost depistate mai multe loturi de produse, aparate și accesorii pentru îngrijirea personală, articole de încălțăminte, baterii și cabluri de interconectare, toate fără acte de proveniență.

Imediat după reținere, organele de anchetă au descins cu percheziții la domiciliul liderului grupării, precum și la trei puncte comerciale din Chișinău, unde au fost depistate alte loturi de mărfuri de larg consum fără acte de însoțire. Printre loturile de bunuri au fost descoperite și insecticide, care fac parte din categoria produselor ce pot fi importate doar în baza autorizațiilor speciale.

Verificările au fost extinse și asupra magazinelor și depozitelor gestionate de alți doi agenți economici, despre care se cunoștea că comandau și primeau mărfuri introduse prin contrabandă de către bănuiți. În urma acestor controale au fost depistate loturi impunătoare de mărfuri, pentru care proprietarii nu au putut prezenta niciun act de proveniență.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la zece ani de închisoare. Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate sau cu tangență la acest caz.

Sursa foto: PCCOCS

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO) Percheziții în raionul Drochia și Ungheni. Doi bărbați suspectați de jaf au fost reținuți

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3855 0.0000%
USD USD 17.4778 0.0000%
RUB RUB 0.2737 0.0000%
RON RON 4.0577 0.0000%
UAH UAH 0.7329 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile