Logo Realitatea.md

(FOTO/VIDEO) Procuratura raionului Ocnița a declanșat o cauză penală privind prăbușirea unei părți a blocului cu 9 etaje

20 Iunie 2019, 14:48 // Societate

Procuratura raionului Ocnița a declanșat o cauză penală pe faptul executării necalitative a lucrărilor de construcție a blocului care s-a prăbușit în orașul Otaci. Președintele țării, Igor Dodon, care a efectuat o vizită la fața locului în această dimineață, a comunicat că statul îi va asigura pe toți sinistrații cu locuințe noi, transmite IPN

Embed:

„Conform estimărilor prealabile, au fost câteva cauze, inclusiv darea în exploatare a blocului cu diverse încălcări, acumularea permanentă a apei în subsol și modificările neautorizate în construcția blocului – demolarea parțială a pereților de bază de către unii locatari”, a scris Igor Dodon într-o postare pe o rețea socială.

În total, în bloc erau 36 de apartamente, din care au fost evacuate 18 familii – 51 de persoane, inclusiv 11 copii. Potrivit președintelui, sarcina primordială a autorităților locale și a celor centrale este plasarea temporară a locatarilor evacuați și identificarea noilor locuințe. O parte din ei se află la rude, ceilalți au fost cazați în instituții sociale.

Statul îi va asigura pe toți sinistrații cu locuințe permanente. În acest scop, examinăm diferite variante, inclusiv compensarea locuințelor distruse, la prețuri de piață, pentru procurarea noilor apartamente. De asemenea, consider că este necesară efectuarea unei inspecții a blocurilor cu multe etaje, de aceeași serie, în toate localitățile Republicii Moldova. Direcțiile pentru situații de urgență și autoritățile locale trebuie să se ocupe de aceasta în regim de urgență”, a mai menționat șeful statului.

O scară a blocului cu nouă etaje s-a prăbușit în întregime, aseară, în jurul orei 21.20. Angajații Inspectoratului de Poliție au încercuit zona de risc pentru a securiza cetățenii.

Sursa: Facebook/Igor Dodon

CITEȘTE ȘI:

Sprijin pentru sinistrații de la Otaci, din partea Guvernului Sandu

(FOTO/VIDEO) La Otaci a avut loc Şedinţa comisiei pentru situaţii excepţionale. Clădirea va fi demolată 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0773 -0.1644%
USD USD 17.5169 0.4496%
RUB RUB 0.2376 1.8868%
RON RON 4.3227 -0.1732%
UAH UAH 0.6272 0.5450%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile