Logo Realitatea.md

(FOTO/VIDEO) Târgul de Crăciun a fost inaugurat la Chișinău

16 Decembrie 2018, 08:05 // Societate

Luminițele Târgului de Crăciun, organizat de Guvernul Republicii Moldova, s-au aprins în seara zilei de astăzi în inima capitalei, pentru a reuni oamenii acasă și a le oferi adevărata căldură a sărbătorilor. Inițiatorul evenimentului, premierul Pavel Filip, a venit la inaugurarea Târgului împreună cu nepoțelul său Patric, menționând că sărbătorile de iarnă sunt despre familie și se asociază cu ceea ce numim acasă.

Foto: gov.md

„Pentru mine, acasă înseamnă băieții mei, nepoțelul meu, satul de baștină unde m-am născut - satul Pănășești. Pentru mine acasă înseamnă dealurile din raionul Strășeni pe care am copilărit și Chișinăul, aici unde trăiesc. Și, desigur că pentru mine, acasă înseamnă Republica Moldova și sunt sigur că pentru fiecare dintre dumneavoastră și toți concetățenii noștri Moldova este acasă”, a spus premierul.

Pentru a savura din plin atmosfera sărbătorilor, premierul i-a invitat pe toți să descopere suprizele Târgului și să uite de grijile cotidiene.

„Pe parcursul unui an cu toții muncim, alergăm, dar vine și timpul când trebuie să facem o pauză, să ne odihnim și să ne bucurăm de aceste sărbători frumoase. Acest Târg este cadoul nostru pentru dumneavoastră. Este felul nostru de a-i aduce pe toți împreună acasă de Crăciun”, a spus Filip.

După ce luminițele de pe brad au fost aprinse, Pavel Filip a trecut pe la căsuțele de lemn din Târg, unde a gustat din vinul fiert cu aromă de scorțișoară și a vorbit cu vizitatorii orășelului.

Târgul din acest an a venit cu o serie de elemente noi: roata panoramică, scena Nașterii Domnului și parada păpușilor. Târgul de Crăciun, amplasat în perimetrul străzilor Bodoni și Pușkin din capitală, va fi deschis zilnic, până pe 15 ianuarie 2019.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5934 -0.7773%
USD USD 17.5245 -0.2635%
RUB RUB 0.2773 -0.6093%
RON RON 4.1507 -0.5487%
UAH UAH 0.6835 0.6183%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile