Logo Realitatea.md

(foto/video) Tot ce trebuie să știi despre noile smartphone-uri - iPhone XS, iPhone XS Max şi iPhone XR, lansate de Apple

13 Septembrie 2018, 10:26 // Tech

Apple și-a susținut evenimentul anual. A anunțat iPhone Xs, Xs Max și iPhone Xr. Cele trei nume pentru noile telefoane sunt cel puțin ciudate, dar se bazează pe modelul X din 2017, informează Playtech. iPhone Xs se pronunță „iPhone zece s”, pe când iPhone Xr se pronunță „iPhone zece r”. Astfel, anul acesta a venit cu cea mai ciudată schemă de nume pentru Apple. Împărțirea asta e așa: iPhone Xr – model mai ieftin, iPhone Xs – X de anul trecut, cu hardware mai bun, și iPhone Xs Max – cel mai mare telefon Apple cu cel mai bun hardware.

iPhone Xs și iPhone Xs Max: specificații și noutățile Apple

Cele trei modele noi de smartphone-uri Apple - iPhone XR, iPhone XS şi iPhone XS Max - integrează hardware de ultimă generaţie şi ecrane de mari dimensiuni. 

Noul iPhone XS Max, cu ecran de 6,5 inch, este cel mai mare model de iPhone de până acum. Acesta are ecran OLED, la fel ca şi modelul iPhone XS (cu ecran de 5,8 inch).

Apple a anunţat şi noul iPhone XR, modelul de „buget”, cu o singură cameră pe partea din spate, ramă din aluminiu şi ecran LCD.

Phone XR vine în variante de 64, 128, 256 GB şi porneşte de la un preţ de 759 de dolari. Debutul acestui model pe piaţă va avea loc pe 26 octombrie, precomenzile începând pe 19 octombrie.

iPhone XS va veni în variante de 64, 256 şi 512 GB, cu preţuri începând de la 999 dolari. iPhone XS Max va fi disponibil în variante de 64, 256 şi 512 GB, cu preţuri care încep de la 1.099 dolari.

iPhone Xr e un telefon mai ieftin cu aptitudini de iPhone X

iPhone Xr, pe scurt: culori, procesor nou și puternic, cameră bună, ecran mare, Face ID și design similar iPhone X.

Bateria ține cu o oră și jumătate mai mult decât iPhone 8 Plus ceea ce e o performanță. Acesta va fi telefonul cu care va concura, dar și cu 7 Plus sau 6s Plus.

Apple copiază pentru iPhone Xr o funcționalitate de la Google Pixel. Cu o singură cameră poate defocaliza fundalul fix cum face Pixel 2. Totuși, pentru utilizatori iPhone va fi o opțiune bună. Sigur, la fel ca aceasta, sunt multe opțiuni pe care Android le-a avut, dar nu le-a fructificat.

iPhone Xr e o versiune de telefon pentru cine încă n-a făcut upgrade la modele mai noi. Prețul va fi un factor extrem de important. iPhone Xr are același procesor A12. Totodată, are doar o cameră foto de 12 megapixeli și folosește Face ID ca pe iPhone X. Diferența e că ecranul e un LCD de 6,1 inci Liquid Retina și e mai mic decât iPhone 8 Plus (5,5 inci).

iPhone Xr e foarte colorat, e fabricat din aluminiu și sticlă și vine să înlocuiască iPhone 8, dar cu design de iPhone X. Are o singură cameră, așa cum au fost zvonurile, și va fi cel mai ieftin. Are ecran LCD.

Apple GiveBack e un program prin care compania vrea să recicleze telefoanele vechi. Așa că face evaluări gratuite. Sigur, e mai mult vorba de SUA, dar oricum e o inițiativă lăudabilă.

Apple a continuat evenimentul cu o discuție despre impactul pe care compania îl are asupra mediului. În toate centrele Apple, inclusiv campusul din SUA, e alimentare cu energie regenerabilă 100%.

iPhone Xs și Xs Max au suport dual SIM

Suportul dual SIM e însă așa și așa. E un SIM fizic și un eSIM. În China va fi însă telefon cu dual SIM clasic.

Vestea mai mare e că atât Xs, cât și Xs Max au suport dual SIM. O premieră pentru Apple, i-a luat doar un deceniu și ceva să facă așa ceva. Se prea poate ca acest suport să cauzeze autonomia atât de redusă. Vodafone e listat ca partener, împreună cu T-Mobile și Deutsche Telekom (deci și Telekom).

Apple Watch a deschis evenimentul Apple înainte de iPhone

Apple Watch 4 va costa 400 de dolari doar cu Wi-Fi și Bluetooth. Versiunea cu conexiune celulară costă 500 de dolari. Va fi livrat în 26 de țări. Va fi versiunea 4G în 16 piețe prin parteneriate cu 34 de operatori.

Pentru încă un an, continuă parteneriatul cu Nike pentru Nike+. Brățările sunt potrivite oricărei așteptări de fashion. Are parteneriat și cu Hermes.

Autonomia Apple Watch 4 e de cam o zi. Nicio îmbunătățire la acest capitol.

Ceasul Apple are și electrozi integrați în spate ca să genereze o electrocardiogramă (EKG). E primul dispozitiv care oferă așa ceva. Ceasul, cu toate opțiunile pentru sănătate, a primit aprobare medicală.

Apple Watch 4 poate detecta când utilizatorul cade. Cu siguranță va fi de mare ajutor pentru bătrâni. De asemenea, detectează automat când bătăile inimii sunt prea puține.

Apple laudă și spatele ceasului. E acoperit cu un strat ceramic și arată mult mai bine. Per total, Apple Watch 4 arată mai bine și funcționează mai bine. Nimic surprinzător, deci. Se bazează pe procesorul S4 pe 64 biți.

Aplicația pentru respirație, aparent, a fost una dintre cele mai populare aplicații pentru Apple Watch. Sunt trei versiuni de afișaj pentru opțiunea asta.

Apple Watch 4 are un ecran nou. De asemenea, sistemul de operare a fost redesenat. Fotografiile și navigarea, cel puțin, arată mai bine. De asemenea, există fețe noi pentru ceas.

Apple Watch te ține conectat cu oameni și informația de care îți pasă. Ajută în activitatea fizică. Și, desigur, are impact asupra sănătății.

Apple Watch a fost primul dispozitiv cu care compania și-a început prezentarea. E numărul 1 pe piața smartwatch-urilor și numărul 1 pe piața ceasurilor.

Noul Apple Watch a fost prezentat cu un video. E noua generație a celui mai popular ceas din lume: 

Găsiţi toate detaliile tehnice despre noile produse lansate de Apple aici 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3507 0.4897%
USD USD 17.4143 -0.2926%
RUB RUB 0.2721 0.1104%
RON RON 4.0695 0.4864%
UAH UAH 0.7026 -0.1137%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile