Logo Realitatea.md

Fotografia care a bulversat societatea! Oameni publici taie panglica unui veceu dintr-un sat din raionul Rîșcani

17 Septembrie 2020, 09:45 // Politica

Președintele raionului Rîșcani, Vasile Secrieru, a plasat o postare pe contul său de Facebook, însoțită de o serie de fotografii, una dintre care a bulversat societatea. Postarea era despre inaugurarea unui veceu pentru elevii Gimnaziului Hiliuți din satul cu aceeași denumire, raionul Rîșcani. Au fost tag-uiți 18 oameni, printre care și deputatul PSRM, Vladimir Mizdrenco, ajuns în Parlament după ce a candidat la alegeri pe circumscripția nr.4, or. Rîșcani.

De ce fotografiile, în special una, au stârnit un val de indignări?

În primul rând, a avea acces la un grup sanitar este o normalitate, însă oamenii publici din fotografie au decis că doi copii trebuie să le țină o panglică pentru ca ei să o poată tăia cu mare fast. După ceremonia propriu-zisă, oamenii publici au întreținut și un dialog, având fețe serioase.

„Astăzi (n.r. ieri, 16 septembrie) am efectuat o vizită de lucru în s.Hiliuți, împreună cu deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, dl. Vladimir Mizdrenco. Consiliul raional Rîșcani împreună cu dl. Vladimir Mizdrenco (amendament la Bugetul de Stat) au contribuit la construcția grupului sanitar în Gimnaziul Hiliuți, un lucru necesar și solicitat de mult timp. Condițiile necesare pentru copii și angajați trebuie să le asigurăm”, scrie în postarea președintelui raionului Rîșcani.

Captură de pe Facebook,
în cazul în care, în urma criticilor, oamenii publici vor decide să șteargă fotografiile.

În aceeași postare, scrie ceva și despre șeful statului, Igor Dodon, liderul neformal al PSRM și așa-zisul candidat independent al cărui președinte de grup de inițiativă este alt deputat socialist, Vlad Batrîncea.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5385 -0.5249%
USD USD 16.6888 0.1717%
RUB RUB 0.2181 -0.1831%
RON RON 4.0133 -0.7125%
UAH UAH 0.5921 0.2200%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile