Logo Realitatea.md

Fracțiunea ȘOR propune anularea imunității deputaților. „Contăm pe susținerea majorității colegilor din Parlament”

12 August 2019, 13:00 // Politica

Fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” a elaborat proiectul de modificarea a Constituției privind anularea imunității de deputat și îndeamnă deputații din toate grupurile parlamentare să susțină această inițiativă și să treacă în cel mai scurt timp posibil procedurile legale din Parlament. Despre aceasta a comunicat deputata Marina Tauber în cadrul unui briefing de presă.

„Am elaborat acest proiect și ca răspuns la multiplele speculații în adresa noastră. Acest proiect este o confirmare a faptului că deputaților Partidului „ȘOR” nu le este frică de anchetă, nu sunt cu nimic vinovați și nu au de ce se ascunde după imunitate. Am venit în Parlament ca să schimbăm viața oamenilor în bine, dar nu ca să ne ascundem după diferite privilegii. Sperăm că această poziție să fie susținută de absolut toți deputații din Parlament”, a declarat Marina Tauber.

În opinia fracțiunii, anume acest proiect va arăta cetățenilor cât de interesați sunt deputații din Parlament să se ascundă după imunitatea parlamentară.

„La urma urmei, deputatul este servitorul poporului, dar nu un feudal. Acest proiect de lege va permite Procuraturii și organelor de anchetă fără multă zarvă și showuri politice ieftine să-și facă treaba, să prevină fărădelegile și să-i pedepsească, la necesitate pe cei care dețin mandatul de deputat”, a precizat Marina Tauber.

Marina Tauber a anunțat că toți deputații care vor să facă cunoștință cu inițitiva și să o semenze, o pot face în biroul 605 din Parlament.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2312 -0.5204%
USD USD 17.3519 -0.4355%
RUB RUB 0.2729 -0.2194%
RON RON 4.0243 -0.4970%
UAH UAH 0.7355 0.1089%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile