Logo Realitatea.md

Fracțiunea PAS va semna azi moțiunea de cenzură înregistrată de Platforma DA. Anunțul făcut de Maia Sandu (VIDEO)

16 Iulie 2020, 09:25 // Politica

Deputații fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate vor semna azi moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu înaintată de fracțiunea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr. Anunțul a fost făcut acum câteva minute de liderul PAS, Maia Sandu, în cadrul unui briefing susținut la Parlament, precizând că decizia a fost adoptată aseară, la ședința Consiliului Politic al formațiunii.

Totuși, Maia Sandu a precizat că PAS va semna moțiunea „în speranța că Partidul Democrat își va revedea poziția și va sprijini demiterea acestui Guvern, față de care, la fel, are pretenții”. Asta în contextul în care, potrivit ei, ieri a avut o întrevedere cu „reprezentanți ai PDM în încercarea de a-i convinge să participe la votarea demisiei Guvernului pentru ca să se asigure numărul necesar de voturi”. „Din păcate, ei au repetat poziția anterioară că nu vor participa la acest vot”, a precizat Sandu.

Potrivit PAS, guvernarea deja a început să fraudeze alegerile prezidențiale, iar modificările la Codul Electoral cu doar trei luni înainte de scrutin sunt o dovadă în acest sens. 

„Nu o să-i permitem lui Igor Dodon să transforme alegerile într-un iarmaroc unde voturile se cumpără cu 20 de dolari. Guvernul lui Dodon este instrumentul principal de fraudare. E clar pentru toți că acest Guvern trebuie să cadă. Noi am făcut ce am putut ca acest lucru să se întâmple”, a menționat Sandu.

La fel, Maia Sandu a menționat că, indiferent care va fi soarta acestei moțiuni, PAS își va apăra „dreptul la o conducere normală, în interesul oamenilor, dreptul la alegeri libere și corecte, chiar și în stradă, dacă va fi nevoie”. „Anul acesta noi o să-l alungăm pe Igor Dodon și pe guvernarea lui incompetentă de la putere și o să aducem în fruntea țării oameni onești”, a reiterat lidera PAS.

Vedeți și: Când va decide PAS, dacă semnează moțiunea de cenzură? Slusari: Riscăm să nu reușim, până Parlamentul pleacă în vacanță

Încercând să forțeze nota, Candu toarnă gaz pe foc în relația dintre PAS și Platforma DA

Deputații Platformei DA au semnat moțiunea împotriva Guvernului Chicu. Slusari: Mingea este pe terenul colegilor de la PAS, timpul este limitat (VIDEO)

Maia Sandu despre demiterea Guvernului Chicu: Voturile pot fi găsite doar la PDM

Filip, într-o discuție cu Sandu. PDM nu va da mâna cu cei care i-a trădat pentru „saci cu bani” sau cu cei implicați în furtul miliardului

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6416 0.1040%
USD USD 16.6602 0.1798%
RUB RUB 0.2185 -1.3544%
RON RON 4.0421 0.1189%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile