Logo Realitatea.md

Fracțiunea PL din CMC solicită, din nou, redenumirea bd. Moscova în bd. Unirii - DOC

03 Ianuarie 2019, 13:49 // Actualitate

Fracțiunea Partidului Liberal din Consiliul Municipal Chișinău solicită, din nou, ca bulevardul Moscova din sectorul Râșcani al capitalei să fie redenumit în bulevardul Unirii. Într-o interpelare adresată șefului Direcției Transport, Vitalie Butucel, și șefului Direcției Arhitectură, Sergiu Borozan, președintele fracțiunii PL se arată nemulțumit de faptul nici până azi autoritățile nu au dus curs primei cereri privind redenumirea străzii, înaintate încă acum un an și zece luni.

Foto: casata.md

Ion Cebanu susține că în acest timp a fost informat că demersul este în lucru și trebuie să treacă avizele mai multor comisii abilitate .

"Cred cu tărie că municipiul Chișinău și locuitorii lui au dreptul la o stradă care să simbolizeze actul de mare curaj realizat acum mai bine de 100 de ani de poporul român la care Basarabia prin Sfatul Țării a aderat prima. Având în vedere că actul unirii este unul fundamental pentru istoria modernă a României, acesta merită a fi simbolizat prin redenumirea unei străzi principale a orașului Chișinău, așa cum este bulevardul respectiv", se menționează în interpelarea semnată de Ion Cebanu, președintele fracțiunii PL din CMC.

L-am sunat pe Vitalie Butucel, pentru a--i cere opinia legată de subiect, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.

Anterior, și Asociația Obștească „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP) și-a exprimat dorința ca Bulevardul Moscovei să fie redenumit în Bulevardul Unirii. În acest sens, tinerii au inițiat o petiție online

Bulevardul Moscovei ar putea fi redenumit în Bd. Unirii?! Petiția a fost deja depusă la Primăria capitalei

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5215 0.0000%
USD USD 18.1831 0.0000%
RUB RUB 0.2815 0.0000%
RON RON 4.3467 0.0000%
UAH UAH 0.6871 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile