Logo Realitatea.md

Franco Frattini a făcut totalurile în urma vizitei sale în Republica Moldova: „Anul 2018 poate deveni unul istoric pentru procesul de reglementare transnistreană” (VIDEO)

28 Martie 2018, 11:25 // Politica

Reprezentantul Special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, care s-a aflat câteva zile la Chișinău într-o vizită de lucru, a făcut totalurile. Acesta s-a arătat convins că procesul de reglementare transnistreană va continua și că oficialii de pe ambele maluri ale Nistrului sunt gata să îl susțină.

„După vizita mea la Chişinău şi Tiraspol sunt convins că progresul în acest proces va continua.
Am auzit mesaje importante în cadrul întâlnirilor mele cu oficialii din Republica Moldova, de asemenea am auzit reacții pozitive în cadrul discuţiilor cu liderul de la Tiraspol şi reprezentanţi din regiunea transnistreană, printre care și Ignatiev. În ciuda programului electoral am auzit că procesul va continua din motiv că este în interesele statului. În special îmi pare bine că am auzit acest lucru de la liderul coaliției majoritare, Vlad Plahotniuc, care a zis că în ciuda complicărilor campaniei electorale doreşte ca lucrurile să progreseze.  Am apreciat aceste mesaje fiindcă sunt semnale că procesul va continua”, a declarat Frattini în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui, credibilitatea ambelor părți este una înaltă. Acestea implementând reformele stabilite din timp.

„Unele acorduri care au fost semnate la Viena deja sunt implementate total sau parţial. În alte domenii vorbim despre implementarea subiectelor stabilite în cadrul formatului de cooperare, precum  plăci de înmatriculare, restituirea terenurilor agricole, stabilizarea rețelei telefonice. Sunt și alte aspecte importante precum securitatea statului. Am vorbit despre libera circulaţie şi am văzut podul de la Gura Bâcului. Am discutat despre aspectele menţionate de ambele părţi”, a menționat Reprezentantul Special al OSCE.

Acesta a subliniat că anul 2018 poate fi unul istoric pentru procesul de reglementare transnistreană.

CITEȘTE ȘI:

Chișinăul a înaintat două priorități adiționale la întrevederea cu reprezentantul OSCE, pentru a rezolva conflictul transnistrean (VIDEO)

Frattini la Chișinău: „Ne dorim ca R. Moldova să fie un exemplu în soluționarea conflictului de pe teritoriul său” (VIDEO)

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5084 0.4423%
USD USD 17.2289 0.1465%
RUB RUB 0.2279 0.6625%
RON RON 4.2084 0.4128%
UAH UAH 0.6057 0.0992%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile