Logo Realitatea.md

Franţa cere turiştilor prudenţă maximă în sudul regiunii Sahel şi descurajează deplasările în nordul extrem al Beninului

12 Mai 2019, 09:55 // În lume

Ministrul francez al afacerilor externe, Jean-Yves Le Drian, le-a cerut turiştilor să manifeste prudenţă maximă în sudul regiunii Sahel, după răpirea a doi francezi în Benin, subliniind că jihadiştii sunt din ce în ce mai mobili în această regiune.

"Trebuie să fie luată cea mai mare precauţie în aceste regiuni pentru a evita ca astfel de răpiri să aibă loc şi pentru a evita sacrificiile soldaţilor noştri", a insistat el sâmbătă, scrie AgerPres.

Eliberarea a doi turişti francezi, Patrick Picque şi Laurent Lassimouillas, care au fost răpiţi pe 1 mai în nordul Beninului apoi duşi în ţara vecină Burkina Faso când erau pe cale de a fi transferaţi în Mali, a dus la moartea a doi soldaţi ai forţelor speciale franceze în noaptea de joi spre vineri, în nordul Burkina Faso.

"Trebuie ca toţi cei care doresc să viziteze aceste ţări să se informeze în prealabil în legătură cu ceea ce noi numim + sfaturi de călătorie + puse la dispoziţie şi actualizate în mod regulat de către Quai d'Orsay (Ministerul de Externe), care indică zonele sigure, pe cele cu risc mic şi pe cele cu risc ridicat", a subliniat Jean-Yves Le Drian.

"Zona în care se aflau cei doi compatrioţi era considerată deja de ceva timp o zonă roşie, adică o zonă în care nu ar trebui să mergem, unde ne asumăm riscuri majore dacă mergem", a adăugat el.

Pe site-ul său, MAE francez a descurajat în mod oficial călătorii să se deplaseze în nordul extrem al Beninului, la graniţa cu Burkina Faso şi Niger, ''având în vedere prezenţa grupărilor armate teroriste şi riscul de răpire''.

Citeste tot despre: Franța, Jean-Yves Le Drian
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4404 -0.3802%
USD USD 17.5494 0.3029%
RUB RUB 0.2654 0.7211%
RON RON 4.1118 -0.4720%
UAH UAH 0.6979 0.6054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile