Logo Realitatea.md

Fratele lui Dodon a devenit din nou partener de afaceri cu fiul procurorului general rus Igor Chaika

02 Septembrie 2019, 16:21 // Economie

Fiul procurorului general al Federației Ruse, Igor Chaika, și Alexandru Dodon (fratele președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon) au devenit coproprietari ai unei companii ce se va ocupa de colectarea și prelucrarea deșeurile industriale, inclusiv cele radioactive.

Potrivit portalului rus de știri RBC, Igor Chaika va deține 40% din acțiunile companiei, iar fratele lui Dodon, Alexandru Dodon, va deține 10 la sută din acțiuni. Alte 50 % vor fi deținute de către un alt partener de afaceri al fiului procurorului general al Rusiei, Alexander Ponomariov. Din datele obținute, compania dată va fi unul dintre cei mai mari operatori Charter în capitalul operatorului ecologic industrial (PEO). Compania a fost înregistrată la 30 august curent.

 Principala activitate a PEO în documentele sale constitutive este colectarea deșeurilor nepericuloase, precum și a celor periculoase. Așa cum sunt indicate activități suplimentare, în special: colectarea deșeurilor periculoase; tratarea și eliminarea deșeurilor periculoase și nepericuloase; colectarea și tratarea apelor uzate; prelucrarea materiilor prime secundare nemetalice; comerțul angro cu deșeuri și resturi; tratarea și eliminarea deșeurilor radioactive, activități pentru gestionarea combustibilului nuclear uzat și a deșeurilor radioactive.

Igor Chaika a confirmat pentru RBC crearea unei noi companii și participarea la capitalul său, a lui Alexandru Dodon, refuzând să ofere alte detalii.

De menționat că, PEO nu este primul proiect comun al lui Chaika, Dodon și Ponomarev. Anterior, Chaika și Ponomarev au creat compania de construcții Archplay Development LLC, unde este acționar și Dodon cu pachet minoritar.

NOTĂ: Igor Chaika, om de afaceri și fiu al procurorului general rus, supraveghează activitatea Consiliului Economic ruso-moldovenesc, este ambasadorul asociației Business Russia în Moldova și Transnistria. În februarie, a fost cunoscut despre participarea sa la operațiunea de eliberare a piloților moldoveni Lionel Barayan și Mihai Crichan din captivitatea talibanilor în care se aflau din noiembrie 2015. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și-a exprimat recunoștința pentru acest lucru. Chaika, potrivit lui Dodon, „a contribuit personal și a ajutat la îndeplinirea acestei misiuni umanitare”. Omul de afaceri nu a comentat participarea sa la operațiunea specială.

CITEȘTE ȘI:

Relația de prietenie dintre Dodon și Ceaika, rusul în custodia căruia se află piloții moldoveni. Totul are un iz penal 

Relația de prietenie dintre Dodon și Ceaika, rusul în custodia căruia se află piloții moldoveni. Totul are un iz penal

„Ceaika”, filmul care prezintă legăturile strânse între înalți funcționari ai Procuraturii Generale ruse, rudele acestora și lideri ai grupărilor criminale (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7760 0.0000%
USD USD 18.0446 0.0000%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.0914 0.0000%
UAH UAH 0.6405 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile