Logo Realitatea.md

Fratele lui Dodon este acționar în compania omului de afaceri rus, Igor Ceaika

19 Iulie 2019, 16:25 // Societate

Alexandru Dodon, fratele președintelui moldovean, Igor Dodon, este acționar în compania ce aparține omului de afaceri rus Igor Ceaika „Arhplay Development”. Informația a fost confirmată de reprezentanți ai companiei, scrie Deschide.md.

Foto: Facebook/Alexandru Dodon

Potrivit datelor Registrului unic de stat al persoanelor juridice din Rusia, Alexandru Dodon deține un pachet de 15% din acțiunile companiei.

Compania „Arhplay Development” a fost înființată în anul 2014 și a realizat câteva proiecte grandioase în Moscova. Printre aceste proiecte este complexul Forum City cu o suprafață de 38.000 de metri pătrați. Complexul reunește o zonă de locuit cu apartamente de lux, o zonă de afaceri și una comercială.

Igor Ceaika este omul de afaceri care a contribuit la eliberarea piloților moldoveni care au fost timp de trei ani și jumătate ostatici în Afganistan. 

Igor Dodon s-a întâlnit recent cu piloții Lionel Buruiană și Mihail Crihan și le-a transmis foi de odihnă în Soci oferite de Igor Ceaika. 

„Am avut o întrevedere cu familiile piloților moldoveni Lionel Buruiană și Mihail Crihan, care timp de 3,5 ani au fost deținuți ostatici în Afganistan iar, la solicitarea mea și cu sprijinul Federației Ruse, în luna februarie curent, au fost eliberați.

Totodată, le-am transmis piloților foile de odihnă pentru o perioadă de 14 zile, la Soci, oferite de domnul Igor Ciaika, co-președintele asociației „Delovaia Rossia”, a declarat Igor Dodon. 

Amintim că Igor Ceaika, fiul Procurorului General al Federației Ruse Igor Ceaika, membrul organizației obștești „Delovaia Rossia” și reprezentant al acestei organizații în Republica Moldova și Transnistria. Subliniem că Ceaika are afaeri în domeniul criptovalutei în Transnistria.

VEZI ȘI:

Maia Sandu, despre un presupus dosar al Primei Doamne: Nu bag mâna-n foc, dar e o informație care circulă (VIDEO)

Relația de prietenie dintre Dodon și Ceaika, rusul în custodia căruia se află piloții moldoveni. Totul are un iz penal

„Ceaika”, filmul care prezintă legăturile strânse între înalți funcționari ai Procuraturii Generale ruse, rudele acestora și lideri ai grupărilor criminale (VIDEO)

Citeste tot despre: Alexandru Dodon, Igor Ceaika
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.4006%
USD USD 16.7051 0.9512%
RUB RUB 0.2276 0.1320%
RON RON 4.0919 1.3750%
UAH UAH 0.6112 1.8836%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile